Takım elbiseler artık daha hafif

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erkek giyiminin önde gelen markaları arasında yer alan Ramsey'in İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, iki yıllık ARGE çalışması sonucu geliştirilen Zero Weight teknolojisiyle takım elbisede yüzde 50'ye varan hafiflik sağladıklarını belirterek, ''Hafifliği sağlayarak aynı zamanda şıklığı muhafaza eden bir yapıyla artık erkekler takım elbiseyi rahatlıkla giyebilecek'' dedi.

Doğan, İstanbul Sapphire'in seyir terasındaki salonda düzenlediği basın toplantısında, yeni ürünleri Zero Weight'i tanıttı.

Rahatlık ve hafifliğin erkek giyiminde önemli bir trend olduğunu, bunun da hafta sonu giyimiyle karşılandığını, şıklığın içerisine rahatlık konulduğunda da salaşlık söz sonusu olduğunu ve bunu kimsenin tercih etmediğini anlatan Doğan, şıklığı ve rahatlığı birleştiren bir ürün geliştirdiklerini, iki yıllık ARGE çalışması sonucunda Zero Weight denilen yenilikçi bir ürün ortaya koyduklarını kaydetti.

Zero Weight teknolojisiyle üretilen takım elbiseler piyasadaki standart takım elbiselerle karşılaştırıldığında neredeyse yüzde 50'ye varan hafiflik sağladığını belirten Doğan, standart bir takım elbisenin ağırlığı yaklaşık 1,3-1,4 kilogram olurken, zero weight takım elbisenin ağırlığının 700-800 gram olduğunu söyledi.

Hafifliği sağlayarak aynı zamanda şıklığı muhafaza eden bir yapıyla artık erkeklerin takım elbiseyi rahatlıkla giyebileceği bir ürün geliştirdiklerini anlatan Doğan, ürünü deneme amaçlı kış sezon ürünleri arasına koyduklarını ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Zero Weight takım elbiseyi giyenlerin diğer takımları giymekte zorlandığını gördüklerini kaydeden Doğan, müşterilerin ürünü çok beğendiğini ve kış sezonu için kısıtlı bir koleksiyon yaptıkları için ''Neden daha çok ürün yok'' diye de eleştirildiklerini dile getirdi.

-''DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR BAŞARI''-

Doğan, Ramsey koleksiyonu içinde Zero Weight özellikle ürünlerin payının yüzde 30 olduğunu belirtti.

ARGE'ye yıllardır büyük önem verdiklerini vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

''Bu, sadece bir malzemenin azaltılması, kumaşın hafifletilmesi değil, hem modelin hem kumaşın hem de ev dikiş tekniğinin yaygınlanmasından kaynaklı. Onun için de bunun kolay yapılamadığını çok iyi biliyoruz. Bunu yapmak için sadece hafif kumaş ve malzeme yeterli değil, model ve üretim tekniğinin uygun olması lazım. Bu alanda ciddi mesafe aldık. Bu koleksiyonun üretim tekniği ve malzemeleri daha pahalı. Buna rağmen fiyatı normal koleksiyonun fiyatı ile aynı tutmayı başardık.

Bu, Türkiye'de bir hazır giyim firmasının, bir markanın dünya ölçeğinde getirdiği bir başarıdır. Dünyada hazır giyim sektöründe birçok ünlü marka var. Yıllardır onlarla birlikte çalışıyor ve çalışmalarını takip ediyoruz. Bir ayağımız İtalya'da bir ayağımız Fransa'da, Uzakdoğu'da ve ABD'de. Bütün ekibimiz dünyadaki gelişmeleri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu ürünün dünyanın en önemli markalarında bile geliştirilmediğini belirtmek isterim. Bu, bizim oluşturduğumuz ayrıcalıklı üretim tekniğimizdir.''

Hüseyin Doğan, bir gazetecinin ''12 Haziran seçimleri yaklaştı. Piyasayı nasıl görüyorsunuz, tedirginlik söz konusu mu?'' sorusu üzerine ''25 yıllık sanayiciyim. Türkiye, bu dönemdeki kadar seçim atmosferini rahat geçirmedi, istikrarlı bir süreç yaşıyoruz. İş alemini genel olarak bu nedenle memnun'' dedi.

''Ürün için ne kadar ARGE yatırımı oldu?'' sorusunu Doğan, bunun ARGE ekibinin başarısı olduğunu ifade ederek, ''Her yıl ARGE ekibine cironun yüzde 2-2,5'ini harcarız. Ciro arttıkça da kaynak daha da artacaktır'' diye konuştu.

-''FİYATI 749 İLE 889 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR''-

Doğan, Ramsey takım elbiselerinin fiyatının 689 ile 889 lira arasında değiştiğini, Zero Weight takım elbiselerin fiyatının ise 749 ile 889 lira arasında olacağını bildirdi.

''Yabancı markalardan üretim talebi gelirse ne düşünürsünüz'' sorusuna Doğan, ''Bu özellik, Ramsey'de özel kalsın istiyoruz'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Seçim döneminde takım elbise satışınızda artış oldu mu?'' sorusu üzerine Doğan, seçim döneminde takım elbise artışıyla ilgili söylem bulunduğunu, ama bunun ne kadarının adaylar tarafından alındığını bilemediklerini ifade ederek, ''Genel cirolarda ilk 4 ayda ürün bazında yüzde 40'lık artış sağladık. Seçim çalışmaları yapan insanlar da bunlardan almış olabilirler. Almışlarsa iyi yapmışlardır, hafif ve rahat bir şey giymiş olmakla doğru karar vermişlerdir'' diye konuştu.

Doğan, 2011 yılında 150 milyon liralık ciro hedefleri bulunduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber