MLKP davasındaki arbedede, 1 polis yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16'sı tutuklu 25 sanığın yargılandığı davada olay çıktı. Mahkeme Başkanı'nın tutuklu sanıklardan Seyfi Polat'ın savunmasını davayla ilgili olmadığı gerekçesiyle kesmesi üzerine duruşmada arbede yaşandı.

Sanıklar jandarma tarafından duruşma salonundan çıkarılırken sanık yakınları ise çevik kuvvet polisiyle birbirine girdi. Salonda bulunan izleyicilerden biri demir sandalyeyi fırlatması üzerine bir çevik kuvvet polisi başından yaralandı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi, gazeteci Ferai Tınç'ın da izleyici olarak yer aldığı duruşmada davanın tüm tutuklu sanıkları hazır bulundu.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda gergin anlar yaşandı.Terör örgütü MLKP yönetici olmakla suçlanan sanıklardan Seyfi Polat, savunmasını yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanık Polat'ın savunmasını uzun tuttuğunu ve dava ile ilgisi olmayan farklı konulara değinmesini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesini istedi. Bunun üzerine sanık ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı.

Mahkeme Başkanı'nın sanık Polat'ın duruşmadan çıkarılması için jandarmaya talimat vermesi üzerine salonda arbede yaşandı. Avukatlar ve izleyici sıralarında bulunan sanık yakınları savunma hakkının kısıtlandığını gerekçe göstererek kararı tepki gösterdi. Tartışmaların arbedeye dönüşmesi üzerine salon güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı.

Duruşma salonundan çıkarılan sanık yakınları ile çevik kuvvet arasında mahkeme salonlarının önünde arbedede yaşandı. Bu sırada izleyicilerden birinin fırlattığı demir sandalye çevik kuvvet polisinin başından yaralanmasına sebep oldu. Yaşanan arbedenin ardından sanık yakınları mahkeme salonundan çıkarıldı.

Yaşanan arbede sırasında adliye önünde bekleyen grubun adliye bahçesine doğru taş ve sopalar attığı görüldü. Yaralı polis ise adliyeye çağırılan ambulansla hastaneye gönderildi. Duruşmaya şu sıralar devam ediliyor.

YUSUF MELİKOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber