Tarım Bakanlığında görev yapan ÇST'ler için önemli gelişme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Sağlık Derneği yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi, Tarım Bakanlığında görev yapan Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin görevlerini ifa edememeleri, meslekleri dışında görevlendirilmeleri ve her şeyden önce mesleki saygınlıklarının zedelenmesine ilişkin uygulamalar nedeni ile yeniden Sağlık Bakanlığına dönmek üzere derneğimiz öncülüğünde bir mücadele süreci başlatılmıştır. Anılan sürece ilişkin önceki gelişmelere meslektaşlarımızın vakıf olduğunu biliyoruz. Gelinen nokta itibarıyla son gelişme ise; Tarım Bakanlığı, Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören hükmün de yer aldığı düzenlemeye ilişkin tasarıyı 10.05.2011 tarihi itibarıyla Başbakanlığa gönderdiği yönündedir." dedi.

Dernekten yapılan açıklamada, Başbakanlığa gönderilen söz konusu Tasarının önce Başbakanlığa bağlı Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünce Anayasaya ve diğer mevzuata uygunluğu incelendikten sonra Bakanlar Kuruluna sevk edileceği belirtildi.

Dernek yönetimi ayrıca, Tarım Bakanlığının gerekli girişimde bulunduğunu belirterek dernek üyelerinin Tarım Bakanlığına artık dilekçe göndermemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber