18 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.30'da İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (JCANN) Yönetim Kurulu Başkanı Peter Dengate Thrush ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da saat 10.00'da, Ankara Ticaret Odası 'Rekortmenler Plaket Töreni'ne katılacak. Tokat'a gidecek olan Erdoğan; saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, saat 15.00'te Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde toplu açılış törenine katılacak. Çorum'a geçecek olan Başbakan Erdoğan, saat 17.00'de Abide Meydanı'nda partisinin mitinginde konuşacak, saat 18.30'da Mehmetçik Anadolu Lisesi'nde toplu açılış yapacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da saat 08.30'da Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu'nun açılışını yapacak. Çumra ve Güneysınır ilçelerini ziyaret edecek olan Bakan Davutoğlu, saat 21.00'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da saat 11.00'de, Yıldırım Belediyesi tarafından Uludağ eteklerinde yaptırılan Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin açılışına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de, saat 10.00'da Karaburun ilçesini, saat 12.30'da Urla ilçesini ziyaret edecek.

- Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Hayati Yazıcı, saat 11.00'de Şanlıurfa Valiliği'nde değerlendirme toplantısına katılacak. Suruç ilçesine geçecek olan ikili, saat 16.00'da Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 14.00'te Batman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde saat 11.30'da, Seydiler İlköğretim Okulunun açılışını yapacak. Eroğlu, saat 14.30'da Eskişehir'in Sivrihisar ilçesini ziyaret edecek.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Karaçoban ve Karayazı ilçelerinde halka seslenecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Antalya'da, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da seçim çalışmalarına katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, saat 12.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde "Yozgat Tanıtım Günleri" etkinliğine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 14.00'da Rixos Otel'de Türk Akreditasyon Kurumu'nun Genel Kurulu'na katılacak, saat 19.00'da Sheraton Oteli'nde Norveç Milli Günü'ne katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.00'da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı"na katılacak, saat 15.00'da İş-Kur'un düzenlediği "Nitelikli Eleman Kurs Mezuniyet Töreni"ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.00'te Trabzon'da, saat 16.30'da Erzurum'da halka seslenecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 13.30'da partisinin Kastamonu'da düzenlediği mitinginde konuşacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 10.00'da DSP Kayseri İl Başkanlığı'nı, saat 13.00'te DSP Niğde İl Başkanlığı'nı, saat 18.00'de DSP Aksaray İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek ve bu illerde şehir turu gerçekleştirecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 15.00'da Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde düzenlenen mitinde halka hitap edecek.

- AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Burdur'un Gölhisar, Altınyayla, Çavdır, Tefenni, Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürecek.

- CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Beyoğlu Postanesi'nde saat 11.00'de, Tüketiciyi Koruma Derneği'nin seçime katılan siyasi parti başkanlarına imzalamaları için hazırladıkları "Tüketici Hakları Taahhütnamesi"nin postalanacağı etkinliğe katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Ticaret Odası (ATO) "Rekortmenler Plaket Töreni", saat 10.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Ali Babacan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımları ile ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnissa Gül'ün himayelerindeki "81 ilden 81 Yıldız Projesi"nin 2011 yıldızlarının tanıtılacağı toplantı, saat 10.30'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ankara'daki dokuz oda ve borsanın yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile meclis başkanları, saat 19.00'da milletvekili adaylarıyla görüşme programının ilkinde MHP'nin Ankara milletvekili adayları ile Ankara Sanayi Odası'nda buluşacak.

- Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "12 Eylül'den 12 Haziran'a Siyasal Partiler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)" konulu panel, saat 17.00'da vakfın binasında gerçekleştirilecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı" Kırşehir-Kırıkkale sınırında, saat 11.00'da Kırıkkaleli atletler teslim edilecek, saat 13.30'da Kırıkkaleli atletler de Sevgi Bayrağı'nı Kırıkkale-Ankara sınırında Ankaralı atletlere teslim edecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Olimpiyat Stadı Doğu Tribünü Kapısı Otoparkı'nda saat 14.00'te, trafikte can güvenliğini arttırmak için uygulamaya alınacak darbe emici "Kırkayak" Bariyer tanıtım tatbikatını izleyecek.

- İstanbul'un Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Maçka Sanat Parkı'nda saat 19.30'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek "Nişantaşı Tango Festivali"nin açılışını gerçekleştirecek.

- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda seçilen Başkan, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Sicil Kurulu asil ve yedek üyelerine mazbataları, saat 17.30'da İstanbul Mecidiyeköy'deki kulüp binasında törenle verilecek. Ardından Ünal Aysal başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, görevi devralacak.

- UEFA Avrupa Ligi final maçında Portekiz takımları Porto ve Braga, saat 21.45'te İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Dublin Arena'da karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynayacağı Sivasspor maçı hazırlıklarını, saat 11.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında, Kardemir Karabükspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, saat 11.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Konyaspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 10.45'te basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

İHA

18 Mayıs Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde 81 ilden 81 yıldız projesinin tanıtılacağı programa katılacak. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) yönetimini kabul edecek. (11.00/14.30)

Ankara Ticaret Odası tarafından vergi rekortmenlerine yönelik ödül töreni gerçekleşecek. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Ali Babacan ile bakanlardan Selma Aliye Kavaf ve Nihat Ergün de katılacak. (10.00)

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuşacak, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, Çorum'da Abide Meydanı'nda halka hitap edecek, Mehmetçik Anadolu Lisesi'nde toplu açılışlar yapacak. (13.30-15.00-17.00-18.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon ve Erzurum'da partisince düzenlenen açık hava mitinginde partililere seslenecek. (14.00- 16.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kastamonu'daki mitinginde konuşacak. (13.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da ziyaretlerde bulunacak ve halka hitap edecek. (10.00-12.30-16.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen açık hava mitinginde halka seslenecek. (16.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim çalışmaları çerçevesinde Beypazarı'nda halka hitap edecek. (14.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk Akreditasyon Kurumu Genel Kurulu ile Norveç Milli Günü programlarına katılacak. (14.00-19.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Hilton Otel'de insan kaynaklarının geliştirilmesi konulu program ile Rixos Otel'de İş-Kur'un nitelikli eleman kurs mezuniyet törenine katılacak. (10.00/15.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenecek kahvaltı toplantıda engellilerle bir araya gelecek. Kaplıkaya Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacak olan Arınç akşam da BUGİAD tarafından düzenlenen yemeğe katılacak. (09.00/11.00/20.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKM'de ''Yozgat Tanıtım Günleri''ne katılacak. (12.00)

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Kent Konseyi'ni ziyaret edip, milletvekili adayı Ahmet Şahin'in seçim bürosu açılışına katılacak (16.00/17.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu seçim bölgesi Afyonkarahisar'da İscehisar ilçesi Seydiler beldesinde ilköğretim okulu açacak, Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde halka hitap edecek (10.30/13.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yollarda can güvenliğini artırmak için uygulamaya koyduğu ?kırkayak bariyeri' projesinin Atatürk Olimpiyat Stadyumu otoparkında tatbikatı yapılacak. (14.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Güney Kore ziyareti izleniyor. Şahin, başkent Seul'de G-20 Parlamento Başkanları Toplantısı öncesinde temaslarda bulunacak.

SPOR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (11.00)

Beşiktaş, Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yapacağı antrenmanla başlayacak. (11.00)

Galatasaray'da yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da başkan seçilen Ünal Aysal mazbatasını alacak. Ardından kulüpte devir teslim töreni yapılacak. (17.30-18.30)

Beşiktaşlı futbolcular, takım arkadaşları Ekrem'in işyeri açılışına ve sponsor firma Adidas'ın Beyoğlu Mağazası'nda taraftarlar için hazırlanan kupa imza törenine katılacak. (13.30/15.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber