İtfaiye aracı devrildi ev kül oldu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Alibey Köyü'nde alt katı ahır olan iki katlı evde yangın çıktı.

Ev sahibi 66 yaşındaki Osman Demir, ahırdaki ineklerini kurtarmaya çalışırken yaralandı. Olay yerine gelen itfaiye aracı yolda devrilince, köylüler kovalarla su taşıyıp yangını söndürmeye çalıştı. Ancak, Demir'e ait ev ve yanındaki bakkal tamamen yanarken, ahırdaki 4 inek telef oldu.

Osmancık İlçesi'ne 46 kilometre uzaklıktaki Alibey Köyü'nde 8 çocuk babası Osman Demir'in iki katılı evinin alt katındaki ahırda, dün akşam elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını fark eden Demir, ahırda bulunan 4 ineğini kurtamaya çalıştı. Ancak başarılı olamayarak ağır yaralandı.

Osman Demir özel bir otomobille ilçe devlet hastanesine sevk edilirken, komşuları da kovalarla yangını söndürmüye çalıştı. Bu sırada köylüler jandarma ve itfaiyeye haber verdi. Kısa süre ahırda çıkan yangın evin üst katını ve yanında bulunan yine Osman Demir'e ait olan bakkal dükkanını da sardı. Yangının büyümesi üzerine yakında evleri olan köylüler, eşyalarını dışarıya çıkardı. Köye çağrılan itfaiye aracı da rampa aşağıya inerken freni patlayınca devrildi. İtfaiye aracı uçuruma yuvarlanmadan ağaca takılarak durdu.

Alevlere köylülerin müdahalesi yeterli olmayınca, iki katlı ev ve yanındaki bakkal dükkanı tamamen yanarak kül oldu. İlçeden gelen yeni itfaiye araçları köye ulaşarak soğutma çalışması yaptı.

Evi yanıp kül olan 65 yaşındaki Şerife Demir, yangın sırasında baygınlık geçirdi. Gözyaşlarını tutamayan Demir'i komşuları güçlükle teselli ederken, yaralanan eşi Osman Demir hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Ankara'ya sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber