Asistan doktorlardan eylem/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir grup öğretim üyesi, asistan doktor ve hastane çalışanı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla eylem yaptı.

Araştırma Görevlisi Dr. Evren Tümkaya, poliklinikler önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, gelecek kaygısı olmadan, şiddetten, baskıdan uzak demokratik bir ortamda çalışmak istediklerini söyledi.

Tümkaya, herkesin emeğinin karşılığını alması için haklı taleplerini dile getirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Performansa dayalı sistemin sağlık çalışanları arasında iş barışını bozduğunu, eğitimi ve sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü biliyoruz. Bu sistemle yaşamak zorunda bırakıldık. ÇÜ Tıp Fakültesi çalışanları olarak yanlış sistemin en kötü uygulandığı kurumda yaşamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm çalışanlar bu kötü yönetimden nasibine düşeni almaktadır. Çalışma koşulları günden güne kötüleşmekte, her kademede çalışan insanların sayısı azalmakta ve iş yükü artmaktadır. Bu olumsuzluklara rağmen canla başla çalışan bu insanlara hakları verilmemekte ve sürekli yarın ne olacak kaygısı ile yaşatılmaktadır."

Haklarına sahip çıkacaklarını ifade eden Tümkaya, "Kanun ve yönetmeliklerde açıkça belirtilmesine rağmen keyfi uygulamalarla 'köle' yerine konulan haftada 130 saat çalışmaya zorlanan, her türlü psikolojik şiddet ve harekete maruz bırakılan araştırma görevlileri olarak biz asistan hekimler ucuz iş gücü olarak görülmekte ve kullanılmaktayız. Ne yazık ki araştırma geliştirmeye ayıracak vaktimiz yok, ailemiz sevdiklerimize vakit ayıramıyoruz" dedi.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen Tümkaya, taleplerini okudu. Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, çeşitli sloganlar attı.

Eylem olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber