Kılıçdaroğlu: Hiç kimse yoksul olmayacak/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiç kimse yoksul olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde huzur, aş olacak" dedi.

Geceyi Giresun'da geçiren Kılıçdaroğlu, karayoluyla geldiği Giresun-Trabzon il sınırında partililerce çiçeklerle karşılandı. Buradan Beşikdüzü ilçe merkezine giden Kılıçdaroğlu, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

"Sizler iyi iseniz Kemal kardeşiniz de iyidir" diyerek söze başlayan Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka doğruları söyleme, halka hizmet etme sanatı olmalı. Siyaset, siyasetçinin zenginleştiği değil, yaptığı hizmetlerle halkın zenginleşmesini öngören bir alan olmalı. Ama biz bunun tersini yaptık Türkiye'de. Her türlü yalan, hile, uygunsuz işler siyasetin içine girdi. Ben siyasete girerken size söz verdim. Her yerde, her ortamda halkıma doğruları söyleyeceğim, söylemeye de devam edeceğim" diye konuştu.

Karadeniz için fındığın çok önemli olduğunu belirten Kı lıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu bölgenin en önemli ürünü. Sadece bu bölgenin değil, Türkiye'nin en önemli ürünü. Dünyada bir numarayız, ancak fındık üreticisi hakk ını hiçbir zaman alamadı. İki sözüm var bu konuda. FİSKOBİRLİK'i yeniden ayağa kaldı racağız. FİSKOBİRLİK fındık üreticisinin kara gün dostu olacak. Orada çalış an 3 bin kişiydi, çok aza düştüler, onlar bile maaşlarını alamıyorlar. Bu tabloyu değiştireceğiz. İkincisi, fındık fiyatları önceden, temmuz ayında a çıklanacak. Herkes bilecek. Kaça alacak devlet, ona göre tüccar araya girip girmemekte serbest olacak. Ama önceden açıklamazsanız fındık üreticisi mecburen ya tefecinin ya aracının eline düşüyor. Bu da yanlış bir uygulama. Bunu da değiştireceğ iz."

"DÜNYA FINDIK FİYATINI KARADENİZ BELİRLEYECEK"

Kılıçdaroğlu, fındık borsasını Karadeniz'de kuracaklarını da dile getirerek, "Dünya fındık fiyatını Karadeniz, belirleyecek ve böylece dünyada istikrarlı bir fındık fiyatının oluşmasına yol açacağız. Kimse çözmedi biz çözeceğiz. Çünkü biz alın terine değer veriyoruz. 'Bizim cebimiz değil, vatandaşın cebi para görsün' diyoruz. Bu bizim sözümüz" dedi.

"Bir evde tencere kaynamazsa, bir evde çocuk yatağa karnı doymamış girerse o evde huzur olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Huzurun yolu, herkesin evinde akşam tencere kaynayacak, herkes akşam huzur içinde yemeğini yiyecek. 12 milyon 715 bin insanımız yoksul. Yoksulluğu, aile sigortası ile bitireceğiz. 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Devlette uzun yıllar hesap uzmanlığı yaptım. Neyin ne olduğunu çok iyi bilirim. Kuruşun hesabını yaparım. Niye 600 lira diyorum da 650 lira demiyorum, niye 500 demiyorum. Bütün hesabı, kitabı, çalışmaları yaptık. Eğer sizlerden toplanan vergilerle, tüketmediğiniz doğalgazın bedeli olarak İran'a 2 milyar 600 milyon dolar bulurken, öderken 'kaynağı nerede?' diye sormuyorsunuz. 7 sülalelerini zengin ettiler, sormuyorlar, sıra vatandaşa gelince 'parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Para var, hiç endişe etmeyin. O parayı alacağız. Bu memlekette yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiç kimse yoksul olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde huzur, aş olacak."

"RECEP BEY'E GÖRE EMEKLİLER TATİLLERİNİ KANARYA ADALARI'NDA GEÇİRİYOR"

Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarını da çözeceklerini belirterek, "Recep Bey'e göre emekliler tatillerini Kanarya Adaları'nda geçiriyor. Siz yapmıyor musunuz öyle bir tatil? Emeklilerin durumunu iyi biliyorum. Emeklilerin derdini en çok dile getiren genel başkan benim" diye konuştu.

Trabzonspor'u da öven Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu ihtilalini yapan Trabzonspor, Anadolu'ya ilk kez şampiyonluğu getiren Trabzonspor. Trabzonspor, Türk spor tarihinde önemli devrimler yapmış, imzalar atmış bir takım. Anadolu ihtilalini CHP yaptı, sporda da Anadolu ihtilalini Trabzonspor yaptı. Biz kardeşiz. Aynı ihtilali inşallah bundan sonra da sürdüreceksiniz. Gönlümüz Anadolu'da. Yüreğimiz Anadolu'da atıyor."

Kılıçdaroğlu, partililerin açtığı bir döviz üzerindeki yazıya da değinerek, "Ne yazıyor? 'İlaçta rekor indirim yaptık' diyen AK Parti, bir kutuda 20 olan kapsülü 10 kapsüle indirmiş. Yarısı eşittir çalınmış', öyle mi? Hangi ilaç bu. Ne güzel hizmet veriyorlar, 10 kapsülü götürüp fiyat yarıya indi diyeceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmanın ardından ilçe çıkışında kendisine ikram edilen Trabzon ekmeğiyle fotoğraf çektirdi, tereyağlı ekmeğin tadına baktı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra miting için Tonya ilçesine hareket etti.

KILIÇDAROĞLU'DAN ERDOĞAN'A UÇAK ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Başbakan halkın parasıyla giderleri karşılanan Başbakanlık uçağını, kendi ihtiyaçları için kullandı'' dedi.

Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirdiği Giresun mitinginin ardından konakladığı otelden ayrılarak seçim otobüsü ile Trabzon'a hareket etti.

Otobüste gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık uçağını kullanarak Ürdün Kralı Abdullah ile eşi Rania'ya kızı Esra'nın düğün davetiyesini, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Amman'da elden verdiğini savunarak, şunları söyledi:

''Kral ve kraliçe davetiyeyi elden aldı. Başbakanlık uçağı ile gidiyorsunuz, davetiyeyi elden veriyorsunuz. Bu haber hiç bir yerde yalanlanmadı. Bu Tufan Türenç'in köşe yazısı. Başbakan, halkın parasıyla giderleri karşılanan başbakanlık uçağını kendi ihtiyaçları için kullandı. Başbakanların böyle bir yetkisi ve hakkı olamaz. Kızının düğün davetiyesini vermek için Başbakanlık uçağını kullanamaz. Batıda devlet başkanları ve başbakanlar bırakın devletin uçağını kullanmayı, kişisel hediyelerde belli bir değerin üzerindeki armağanları bile kabul etmezler. İzzet Çetin ile Nail Kamacı soru önergesi veriyor, 'Neden devletin uçağı ile davetiye gönderiyorsunuz, ne kadar harcadınız' diye soruyor. İnsanda biraz sıkılma olur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber