ÖSYM'ye torpil maili: Zanlı serbest bırakıldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ü.Y, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Ü.Y, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından sorgulandı.

Ü.Y. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusu 40 dakika süren ve 2 sayfalık ifade veren Ü.Y'nin, sorgusunda, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği ve Bakan Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye herhangi bir elektronik posta göndermediğini iddia ettiği öğrenildi.

Öte yandan çek suçu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Ü.Y, buna ilişkin olarak Ankara Adalet Sarayı'nda nöbetçi savcıya ifade veriyor.


TORPİL MAİLİ ATAN ZANLI ADLİYEDE

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ü.Y, Ankara Adalet Sarayına getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen Ü.Y, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından sorgulanacak.

Bakan Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanı Ali Demir'e atılan e-posta ile ilgili, İstanbul Samandıra'da besicilik yapan 30 yaşındaki Ümit Y. gözaltına alındı

ÖSYM'ye Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adıyla e mail atarak "Yeğeninin İstanbul'daki bir Tıp Fakültesi'ne" yerleştirilmesini istediği öne sürülen 30 yaşındaki Ümit Y. Samandıra'da yakalanarak gözaltına alındı. Uçakla Ankara'ya gönderilen Ümit Y.'nin hayvan besiciliğiyle uğraştığı ve geçmişte babasını da dolandırdığı iddia edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ÖSYM Başkanı Ali Demir'e mail atarak torpil isteyen bakan" iddiasını gündeme getirmesinin ardından, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ismi gündeme gelmiş, bakanlıktan yapılan açıklamada olayın komplo olduğu belirtilmişti. İddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ise hem Ali Demir'i arayan telefon numarasından hem de e-mailin atıldığı bilgisayarın IP adresinden İstanbul Samandıra'daki bir adres çıktı. Gözaltına alınarak dün akşam saatlerinde Ankara gönderilen 30 yaşındaki Ümit Y'nin İstanbul Samandıra'da besicilik yaptığı öğrenildi. İstanbul'dan Ankara'ya gönderilen Ümit Y. önce muayene edilmek üzere Adli Tıp'a götürüldü. Yıldız buradan da Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlının yakalandığını Şanlıurfa'da öğrenen Hayati Yazıcı "Bulunacaktı, bulunur yani... Türkiye'de teknik çok ileri, polisimiz de bu tür suç işleyenleri takip etmekte gerçekten uzmanlaşmış'' dedi. Yazıcı, "Gözaltı bir kişiyle sınırlı mı kalacak?'' sorusunu, "Bilemiyorum. Çünkü o suçu kovuşturmaya yetkili yer savcılıktır. Savcılık adına işlem yapan Emniyet Bilişim Dairesi Başkanlığıdır" diye yanıtladı.


ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ü.Y, Ankara Adalet Sarayına getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen Ü.Y, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından sorgulanacak.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanı'na mail atan kişinin İstanbul Samandıra'da hayvan bakıcılığı yapan Ümit Yıldız (30) olduğu belirlendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı ancak kısa süre sonra sahte olduğu belirlenen e-torpil mailini atan Yıldız, Samandra'da bulunan evinde gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmasıyla kimliği ortaya çıkarılan Ümit Yıldız, İstanbul Emniyeti Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri yakaladı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın zanlının adresini belirleyerek, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirdiği, bunun üzerine zanlının belirlenen adreste gözaltına alındığı öğrenildi.Yıldız sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Evli iki çocuk babası olan Yıldız, maili yeğeni için attığını söyledi. Yıldız'ın evindeki aramada ele geçirilen üç harddisk ise teknik incelemeye alındı.

Gazetelere manşet olmuştu

Bu arada Yıldız hakkında ?Resmi Belgede Sahtecilik? suçlamasıyla Kadiköy 1. Sulh Ceza tarafından verilen arama kararı olduğu belirtildi. Ümit Yıldız ismi ?Hain Evlat Ümit? haberleriyle de gündeme geldi. Yetiştirme yurdunda henüz 3 aylıkken Beyti Yıldız tarafından evlatlık alınan Ümit Yıldız'ın, kendisini büyüten ailesinin 24 bin metrekarelik arsasının yok pahasına sahte noter evraklarıyla sattığı basına yansıdı. Etrafında lükse düşkünlüğü ile tanınan Yıldız'ın, 250 bin TL'lik araba borcu ve eşinin 14 bin TL'lik kredi kartı borcu nedeniyle babalığının arsasını sahte evrakla sattığı belirlendi. Yıldız'ın 21 Eylül 2007'de bu suçtan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı ve 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği kaydedildi. ZAFER KÜTÜK ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber