SEKA fabrikası için olumsuz karar

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEKA Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı, SEKA İzmit Fabrikası'nın bu şartlar altında üretim yapmasının mümkün olmadığını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Seka İzmit Fabrikası ile SEKA Komisyonu incelemelerini tamamladı. SEKA Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı, SEKA İzmit Fabrikası'nın bu şartlar altında üretim yapmasının mümkün olmadığını belirtti. Kırlı fabrikada 5 adet makinenin bulunduğunu bunlarında teknolojilerinin eski olduğunu belirterek "Dünya standardındaki kağıt fabrikalarında imalat genişliği 10 metre.Burada ise 2 metre. Bu eski teknoloji ve girdi maliyetleri ile altında SEKA'nın üretim yapması mümkün değildir" dedi.

Hasan Kırlı, konuyu sendika ve bu konuda rapor hazırlayan herkes ile görüştüklerini ifade ederek "Rapor kağıt sektöründe çok kalifiye eleman yetiştirildiğini ancak hiç yatırım yapılmaması nedeniyle fabrikanın tamamen hurda haline geldiğini ortaya koyuyor. Üzücü ama Cumhuriyetin ilk fabrikası SEKA'nın karlı çalışması mümkün değil" dedi.

SEKA Komisyonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 5 meclis üyesinden oluşuyordu. Komisyon 20 gündür Seka ile ilgili inceleme ve araştırmalar yaptı. Fabrika ile ilgili çok sayıda kişi ve kurumlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber