Şifalı Reçete operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'da başka illerde yaşayanların kimlik numaralarına reçete yazdıkları böylece SGK'dan haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 4'ü doktor 13 zanlıdan üçü tutuklandı.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen ''Şifalı Reçete'' isimli operasyon kapsamında, başka illerdeki kişilerin kimlik numaralarına reçete yazdıkları böylece SGK'dan haksız şekilde kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü doktor 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan eczacı Aslı K. ve eczane çalışanları Serdar Ö. ve Nurettin B. ''Resmi belgede sahtecilik'', ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçlamalarıyla tutuklandı.

Gözaltına alınan doktorlar H.S.Ü, İ.D, Ş.K.K ve Y.K. ile eczane çalışanları M.B, F.Ç, Z.M, G.Ü, E.S ve G.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya'daki operasyon kapsamında özel tıp merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde isimleri adına reçete yazılan ve Ankara, Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa'da yaşayan 106 kişiyle görüşen polis ekiplerinin, bu kişilerin Antalya'ya hiç gelmediğini tespit ettiği, bu kişilerin tedavi olmak için yazılan ilaçlarla ilgili bir hastalıklarının da bulunmadığı belirtilmişti. Reçete yazılanlar arasında iki yaşında bir çocuk olduğu ve yazılan reçetede çocuğa ait olduğu öne sürülen bir imzanın da bulunduğu bildirilmişti. Zanlıların bu şekilde SGK'yı 128 bin 495 lira zarara uğrattığı öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber