Şiddetli rüzgar,okulun ve birçok evin çatısını uçurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2011 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yağmurdan sonra kısa süreliğine etkili olan şiddetli rüzgar, Yalçınkaya Köyü'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun ve birçok evin çatısını uçurdu.

Rüzgar ayrıca, köydeki trafoya da zarar vererek, köyü elektriksiz bıraktı. Sabah saatlerinde etkili olan yağmur, yerini şiddetli rüzgara bıraktı. Rüzgar YİBO'nun lojman, pansiyon ve spor salonunun çatısını uçururken, köydeki birçok ağacı da devirdi. Fırtına ayrıca, birçok ahırın da çatısını da uçurdu.

Olaydan sonra Yalıçınkaya köyüne giderek incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, YİBO Müdürü Mahmut Işık ve köy muhtarı Halil Çetinkaya'dan bilgiler aldı. Işık, maddi zararların büyük olduğunu söyleyerek, olayın haftasonunda meydana gelmesi olası bir faciayı önlediğini kaydetti.

Köy Muhtarı Halil Çetinkaya ise fırtınadan dolayı köydeki birçok evin ve ahırın çatısının uçtuğunu ve zarar gördüğünü belirtti. Rüzgarın köyü elektriksiz bıraktığını söyleyen Muhtar Çetinkaya, fırtınadan dolayı birçok vatandaşın mağdur olduğunu bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber