Başkan öğrencilere yumurta attı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

GAZİANTEP Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Hayat Akademisi'nin konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, üniversiteli öğrencilere 'Sürpriz yumurta' olarak bilinen çikolatalı yumurta attı.Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.

Gaziantep'in gelişim sürecini anlatan Güzelbey'in konuşması sırasında kürsüye çıkan bir öğrenci, "Üniversitemiz birçok alanda farklı bir üniversite. bu nedenle buraya gelen konuklara yumurta atılmaz" diyerek elindeki çikolatalı yumurtaları Başkan Güzelbey'e uzattı. Kısa bir şaşkınlık geçiren Güzelbey de öğrenciden aldığı sürpriz yumurtaları dinleyice sıralarına fırlattı. Bu diyolog salonu kahkahaya boğarken, öğrenciler de atılan yumurtaları havada kaparak iştahla yedi. Öğrencilere çikolatalı yumurta atmasının ardından söyleşiye devam eden Başkan Güzelbey, "Yıllarca tarihimize hor baktık, tarihimizden bir şeyler kazanacağımızı hissetmedik. 1940 Yılına ait bir Gaziantep fotoğrafı var. 1940 Yılının Gaziantep'i kalmış olsaydı, bugün ne fabrikaya, ne de sanayiye ihtiyacımız olacaktı. En az Prag, Budapeşte, Viyana kadar turist alan bir şehir olurduk. O güzelim binalara yıkmışız, yakmışız. Onun yerine de kötü betonları yapmışız. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisiyiz ve bir tarih hazinesiyiz. Diğer taraftan da Türkiye'nin modern bir şehriyiz. Tarih ve kültürle modernliği birleştiren bir şehiriz. İnanıyorum ki, buraya biraz daha emek verilirse, Gaziantep Safranbolu'dan daha güzel bir yer olacaktır" dedi.

Söyleşinin sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Yavuz Coşkun, Dr. Asım Güzelbey'e ve Türk Hava Yollar Gaziantep Müdürü Mehmet Yıldırım'a Bahar şenlikleri anısına plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber