Gazeteye hakaret içerikli mail gönderen müdüre, 90 gün hapis cezası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2011 10:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tunceli'de yayın yapan Emek gazetesine 'vurucu kobra' rumuzuyla hakaret içerikli mesajlar gönderen dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Çakmak 90 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Cezası önce 75 güne indirilip daha sonra para cezasına çevrilen Çakmak ile birlikte 'ilker2355' rumuzuyla yine aynı gazeteye hakaret ve tehdit mesajları gönderen Samsun Belediyesi'nde görevli İlker Erdoğan da aynı cezaya çarptırıldı.

TAZMİNAT DA SIRADA

Çakmak sadece 'hakaretten' mahkum olurken, Erdoğan hem hakaret hem de 'basit tehdit'ten hüküm giydi. TCK'nın 'hükmün ertelenmesinin geri bırakılması maddesi' uygulanan Çakmak ile Erdoğan'ın beş yıl süreyle aynı suçu işlememeleri gerekiyor. Emek Gazetesi'nin sahibesi Dilek Karakoyun, dava sürecini şöyle aktardı: 'Vurucu Kobra rumuzuyla gazetemize ve şahsımıza ağır hakaretler ettiği ortaya çıkan dönemin Tunceli Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Çakmak ve Samsun Belediyesi'nde çalışan İlker Erdoğan'a yönelik ceza davası açmıştık. Dava, yaklaşık 10 gün önce sonuçlandı her iki şahıs da mahkum edildi' dedi. Karakoyun, 'Biz ayrıca her ikisine maddi ve manevi tazminat davası açtık' diye de konuştu. Çakmak, geçen haziranda Ankara'da bir okula Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atanmıştı.

KOBRA SKANDALI NEYDİ?

Akşam'ın 28 Mart 2010'da manşetine taşıdığı ve büyük yankı yaratan 'Vurucu Kobra Müdür Çıktı' haberine konu olan Çakmak mailinde şu ifadeleri kullanmıştı: 'Açıkça söylesenize! Çatladık, hasedimizden patladık desenize. Nasıl olur da bizim olan bir ilde birkaç da olsa din öğretmeni, 3-5 de olsa yabancı birileri idareci olur. Yüzde 100 bizden, bizim ırkımızdan, inancımızdan olmalıydı desenize... '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber