Vergi dairelerinde 'son gün' kuyruğu

Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet tarihinin en büyük Vergi Barışı Yasası'ndan yararlanmak isteyen İstanbullular, ödemelerini son güne bırakınca vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Hükümetin süreyi bir ay uzatmasına rağmen bazı vatandaşların sürenin tekrar uzatılmasını istediği gözlendi.

Bakanlar Kurulu kararıyla bir ay uzatılan vergi barışı yasası bugün sona eriyor. Ödemelerini son güne bırakan İstanbullular vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde vergi dairelerine akın eden İstanbullular sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Sabah 09.00'dan itibaren sırada olduğunu belirten Aşkın Tosun,"Neden son güne bıraktınız?" sorusuna, "Maalesef yeni imkânımız oldu. Bugün umutluyum, sıra bana gelir diye tahmin ediyorum." dedi.

Türk milleti olarak işleri hep son güne bıraktığımıza vurgu yapan başka bir vatandaş ise , "Son dakikacıyız. Ben de dâhil, belki siz de dâhil. Onun için buradayız. Devlet uzatsa iyi olur. Ama gene son dakikacı oluruz." ifadelerini kullandı.

Eşinin gezdiğini ve parayı yatırması için kendisini vergi dairesine gönderdiğini söyleyen Gülten Kırkaya ise, "Eşim beklemediği için ben bekliyorum, bana kaldı. Eşim geziyordur herhalde. Eşim sağ olsun haber verdi 'yarın son gün git hallet' diye. Ben de şimdi bekliyorum. Ne kadar borcu olduğun da bilmiyorum. Sadece bindi buraya gönderdi 'hallet' diye." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber