Çubukçu 'okul öncesi eğitim şenlikleri'ne katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen 'Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri'ne katıldı. Çubukçu, okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınacağını belirterek, "Bundan sonra daha çok kaliteye odaklanıp, daha çağdaş bir okul öncesi eğitim imkanlarını konuşuyor olacağız" dedi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (ACEV), Vodafone Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen etkinlikte, anaokulu çocuklarını ziyaret eden Çubukçu, büyük ilgi gördü. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu burada yaptığı konuşmada, "Bundan on yıl öncesine kadar okullaşma oranlarının son derece sembolik düzeyde olduğu kaliteden, neredeyse hiç söz edilmediğini hepimiz çok yakından biliyoruz. Dolayısıyla anne babalarda da, okul öncesi eğitime ilişkin herhangi bir farkındalık ve bilinçten de söz etmemiz mümkün değildi.

Genelde ana okulları, çalışan annelerin çocuklarına kreş hizmeti veren kurumlar olarak biliniyordu. 2002 yılından bugüne geldiğimizde, çocuklarımız açısından geleceğimiz açısından çok büyük bir değişimin yaşandığını görmekteyiz. Her çocuk için okul öncesi eğitim, çok uzak bir hayaldi. Ancak son 8.5 yılda kat ettiğimiz mesafe, gelecekte yüzde yüze yakın bir oranın gerçekleşebileceğini bize söylüyor. Birkaç yıl içerisinde, okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Bundan sonra daha çok kaliteye

odaklanıp, daha çağdaş bir okul öncesi eğitim imkanlarını konuşuyor olacağız" dedi.

1992 yılında Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü'nün kurulduğuna dikkat çeken Bakan Çubukçu, "Bu dönemde okullaşma oranı yüzde 5.1. Bu oranı 2002 yılında sadece 10.7'ye yükseliyor. Bu tarihten itibaren hükümetimizin en öncelikli konularından biri, okul öncesi eğitim oldu. Bunun gereği olarak, daha fazla yatırım yaptık. Ve geçen yıl cumhuriyet tarihindeki, en yüksek okul öncesi öğretmen atamasını yaptık. Bugün Türkiye genelinde 4-5 yaş arasındaki okullaşma oranı, yüzde 43'e ulaşmıştır. Biliyoruz ki okul

öncesi eğitimle çocukların gelişimlerinin desteklenerek, sağlıklı ve başarılı bir yetişkinliğin, sorumluluk sahibi vatandaşlığın, üretkenliğin, adaletli bir toplumun temellerini atmış olacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından kendisine plaket takdim edilen Çubukçu, etkinlik alanını gezerek çocuklara ilgi gösterdi. Şarkı söyleyen çocuklara eşlik eden Çubukçu, çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber