İşte yeni Taksim projesi/ Video

Haber Giriş : 01 Haziran 2011 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için bir yeni projesini daha açıkladı. Erdoğan, Taksim meydanının yeniden düzenleneceğini belirtti.

Proje kapsamında Tarlabaşı Bulvarı-Cumhuriyet Bulvarı arasındaki araç trafiğe yer altına alınacak. Ayrıca AKM önü ve Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde bulunan araç yolları da yer altına alınacak.

Bu şekilde tüm alan yayalara bırakılacak. Cumhuriyet Caddesi üzerinde 312 metre uzunluğunda 6 bin 980 metrekare alana sahip araç altgeçidi, anıt ve AKM tarafında 819 metre uzunluğunda, 7 bin 695 metrekare araç altgeçidi olmak üzere toplamda 1131 metre uzunlukta ve 14 bin 675 metrekare araç alt geçidi inşa edilecek. Toplamda 5.5 kilometre anayol ve yan yol, 810 metre servis yolu yapılacak.

TOPBAŞ: "TAKSİM PROJESİ 2014'E YETİŞİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İstanbul'la ilgili açıkladığı 3 yeni projeyi değerlendiren İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Sayın Başbakan çok modern bir vizyon ortaya koydu" dedi.

Hükümetlerin fabrika kurarak istihdam yaratma döneminin sona erdiğini vurgulayan Topbaş, bu projelerle binlerce kişinin iş sahibi olacağını söyledi. Taksim'le ilgili bir çok belediye başkanın projeler düşündüğünü belirten Topbaş, "Nasip bize oldu" şeklinde konuştu. Taksim'le ilgili 5 farklı projeden birinin seçildiğini aktaran Topbaş, projeyle Taksim Meydanı'nın tamamen trafikten arındırılacağını kaydetti. Yıkılan Taksim Kışlası'nın tekrar yerine konması projesiyle Taksim'in yeni bir sanat merkezine kavuşacağını dile getiren Topbaş, "Top sahası olarak görülen alan yeşil alan olarak kullanılacak. Gezi parkının altın da iki kat veya daha fazla otopark yapılacak" ifadelerini kullandı.

" 2014'E GELMEDEN BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Seçimlerden sonra projeye start verileceğini açıklayan İBB Başkanı Topbaş, 6 ayda Çağlayan kavşak düzenlemesini yaptıklarını, Taksimi de hızlı bir şekilde hayata geçirebileceklerini söyledi. Metro girişleriyle ilgili yaşanan sorunu açmaya çalıştıklarını kaydeden Topbaş, şunları söyledi:

"Anıtın etrafından dönen zeminden bir hareket var, anıta zarar vermeyecek. Orada araç trafiği kesişmeden hareketliliği aşağıda sağlayacak. Taksim projesini 1.5 yıl içinde rahatlıkla bitirebiliriz. Bu projelerinin tamamı 2023 hedefi ama, biz projeleri bir sonraki yerel seçimlere, 2014'e gelmeden bitirmeyi hedefliyoruz."

CHA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber