Mezuniyet gecesi uyarısı yapan öğretmene soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde bir dershane öğretmeninin, mezun olacak öğrencilerin velilerine attığı 'alkol,uyuşturucu ve fuhuşla tanışabileceği' şeklindeki uyarı mesajını dilekçe halinde Başbakanlık İletişim Merkezi'ne de (BİMER) gönderdiği anlaşıldı. Öğretmenin dersane ile ilişiği kesilirken, hakkında soruşturma başlatıldı. Veliler de mezuniyet gecesinin velilerin de katılımı ile gerçekleştiğini belirterek, farklı yönlere çekilmesini kınadı.İddiaya göre, matematik öğretmeni H.D., Silifke Anadolu Lisesi 12. sınıfta okuyan öğrencilerin velilerine 4 gün önce cep telefonuyla ilginç bir mesaj çekti. 'Değerli veliler, Silifke Anadolu için yapılan mezuniyet gecesinin oteldeki kısmına, oğlunuzu-kızınızı lütfen göndermeyin. Adı eğlence olan ve öğrenciler arasında içki ile tanışma gecesi olarak bilinen bu rezilliğe lütfen göndermeyin. Dünya içki ve sigaraya savaş açmışken, bazı ideoloji hastalarına çocuklarınızı kurban etmeyin. Unutmayın ki, öğrencilerin bir kısmı gecelerde hap, eroin, uyuşturucuyla tanışır. Saygılar sunarım. H.D" yazılı mesaj veliler arasında farklı görüşlere yol açtı. Öğretmenin BİMER'e gönderdiği dilekçesinde ise, dün akşam gerçekleşen gece ile ilgili olarak şunları yazdığı öğrenildi: "Ben özel bir dershanede matematik öğretmeniyim. Bir felaketi size haber verip imkanlarınızı kullanarak düzeltmenizi arz ediyorum. Silifke Anadolu Lisesi'nde yıllardır yapılan bir uygulama var mezuniyet partisi okulda ve bir otelde yapılıyor. Okul düzenliyor okulda yapılan normal. Felaketin boyutu otel de Lamos Otel. 100 TL karşılığında tüm öğrencilere sınırsız içki. Yaşları 18 bile olmamış bu gençlere okulun (resmiyette değil) ama bazı hocaların özelde öncülük ettiği iğrenç bir parti. Bazı öğrencilerin hayatında ilk defa içki ile tanıştığı bazı grupların uyuşturucu ve eroine alıştırdığı, hazır orda iken öğrencilerin fuhuşla tanışabileceği bir parti. Başbakanımızın sigaraya bile tahammülünün olmadığını biliyoruz. Bu olaya gücünün yettiğince dur demesini arz ediyorum."

VELİLER EYLEM YAPTI

Bu gelişmeler üzerine Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler ve veliler, olayı protesto ederek basın açıklaması yaptı. Okul Aile Birliği adına konuşan Sadık Civelek, tepkilerini şöyle anlattı: "Geçtiğimiz günlerde okulumuz velilerinin bazılarına, bir öğretmen tarafından mezuniyet töreni sonrası ile ilgili, öğrencilerimiz ve velilerimizin asla tasvip etmediği, okulumuzu karalayıcı mesajlar gelmiştir. Gelen mesajlarla okulumuzun uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi yoktur. Amacının ne olduğu anlaşılmayan bu mesajlarla okulumuz karalanmaya çalışılmaktadır. Okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin zan altında bırakılmasını veliler ve Okul Aile Birliği olarak şiddetle kınıyor ve asla tasvip etmiyoruz. İlçemizde eğitimdeki başarıları, bilimsel yarışma ve projelerdeki performansı ile kendini kabul ettiren okumuzun mesnetsiz iddialarla küçük düşürülmesi, ahlaksızlığın ve yozlaşmanın hoş görüldüğü bir yer olarak yansıtılmasından büyük bir rahatsızlık duymaktayız. Öğrencilerimizin mezuniyet sevinçlerini arkadaşları ve ebeveynleri ile paylaşma adına düzenledikleri bu gecenin başka anlamlara çekilmesini esefle karşılıyor ve kınıyoruz."

SORUŞTURMA AÇILAN ÖĞRETMEN KAYIP

Öğretmenin BİMER'e dilekçe göndermesinin ardından soruşturma başlatıldığını belirten Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ise, "Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin mezuniyet eğlencesine ilişkin bir dershane öğretmeni BİMER'e dilekçe göndermiş. Bunun üzerine bir inceleme başlattık. Okul idareci, öğretmen ve bazı öğrencilerin konuyla ilgili ifadelerini aldık. Bu mesajı velilere gönderen öğretmenin de ifadesine başvurduk. Bir öğrencinin anlattıkları doğrultusunda böyle bir mesaj gönderdiğini ve pişman olduğunu ifadesinde belirtti. Konunun basına yansımasının ardından okulu zan altında bırakacak bazı söylemler içeren mesajı için bugün öğretmen için yeni bir soruşturma başlattık"diye konuştu.

Gelişmeler üzerine öğretmen H.D.'nin de dershane ile ilişiğinin kesildiği, telefonunu da kapattığı ve nerede olduğunun bilinmediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber