Poliste 'Orta K' sorunu çözülüyor

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışarıdan üniversite bitiren alaylı polis amirlerinin aynı kıdeme sahip akademili meslektaşlarıyla yaşadığı 'Orta K' sorunu, hiyerarşiyi bozmayacak şekilde çözülüyor.

Polis memuru iken dışarıdan üniversiteyi bitirip amir kadrosuna geçen ve teşkilâtta "Orta K" olarak adlandırılan alaylı polis amirlerinin, kıdem olarak eşit oldukları akademi mezunlarının önüne geçerek hiyerarşik düzeni bozmasını önleyecek tasarı TBMM İçişleri Komisyonu'nda dün kabul edildi. Emniyet Teşkilatı Yasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı, aynı dönemde rütbe alan emsaller arasında ortaya çıkan eşitsizliği gidererek polislik mesleğinin temeli olan hiyerarşik yapının ve disiplin sisteminin korunmasını amaçlıyor.

Tasarıyla, "emniyet teşkilatına girmeden önce yapılan askerlik hizmeti, atanılan ilk rütbede ve adaylığın onanmasından sonra fiili çalışma süresinden sayılacak. Bu sürelerin sayılması sonucu emsallerine göre kıdemli sayılanlar rütbe terfilerinde her ne sebeple olursa olsun emsallerinin rütbesini geçememesi" hükmü getiriliyor. Ayrıca, mevzuat hükümlerine göre kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi yapılan her türlü uzmanlık, yüksek lisans, doktora ve avukatlık stajı rütbe kıdeminden değerlendirilmeyecek.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber