Hükümetin bürokrasideki 'vekaleten atama' formülü tartışılıyor

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, Köşk vetosuna karşı çok sık başvurduğu "vekil atama" formülü tartışılıyor

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönmesine rağmen Merkez Valisi Şahabettin Harput'u "Müsteşar" olarak görevlendirmesi, "vekâleten atama" tartışmasını yeniden başlattı.

Hükümet, iktidara geldiği günden bu yana bakanlıklardaki üst düzey görevlere yaptığı atamaların Çankaya Köşkü'nden dönmesi üzerine "vekil atama" formülü geliştirdi. Sezer, rahatsızlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da iletmişti.

6 ay sınırı aşıldı
Vekâleten atamalar önceki hükümetler döneminde de yaşandı. Ancak 6 aylık vekalet süresinin aşılmamasına özen gösteriliyordu. AKP ile birlikte bu süreler aşıldı.
Vekâleten atamaların bir bölümü şöyle sıralanıyor:

Başbakanlık: Mustafa Çetin (Müsteşar Yardımcılığı), Nadir Özcan (Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü), Mehmet Çakır (Güvenlik İşleri Başkanlığı), Kasım Bostan (Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı), Hüsnü Özer (Cumhuriyet Arşivleri Daire Başkanlığı)

Devlet bakanlıkları: İbrahim Taşbaşı (Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurumu Başkanlığı), Erdoğan Bayraktar (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Leyla Coşkun Çınar (Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü), Nesrin Avşar Çelik (Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü), Mehmet Atalay (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü)
Maliye Bakanlığı: Genç Osman Yaraşlı (MASAK Başkanlığı), Osman Arıoğlu (Gelirler Genel Müdürlüğü), Cemal Boyalı (Ankara Defterdarlığı)
Ulaştırma Bakanlığı: Talat Aydın (TCDD Genel Müdürlüğü)

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber