7 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 07 Haziran 2011 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya'daki temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'da Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü yanında düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 17.30'da Mardin Yenişehir Karayolları yanında düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 12.00'da Ankara'nın Bala ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Çekmeköy'de saat 13.30'da Türkiye İş Kadınları Derneği üyeleri ile öğle yemeğine katılacak, Ümraniye'de saat 15.15'te bölge sakinleriyle sohbet edecek, esnafı ziyaret edecek, Sancaktepe'de saat 19.00'da STK'lar ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde biraraya gelecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da seçim çalışmalarına devam ediyor.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmalarına Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde devam edecek. Emirdağ'da saat 10.00'da bir kireç fabrikasının açılışını gerçekleştirecek olan Eroğlu, Sultandağı ve Çay ilçelerinde ziyaretlerini sürdürecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 09.30'da Ankara'nın bazı ilçelerini ziyaret edecek, saat 15.30'da Gebze ve Dilovası'nda incelemelerde bulunacak, saat 17.00'da Kocaeli'nde düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 14.00'da Ankara'nın Yenimahalle, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde düzenlenen programlara katılacak.

- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, saat 11.00'da Savcı Nadi Türkaslan'ın daveti üzerine Ankara Adliyesine gidecek, ziyaretin ardından seçim otobüsü ile Ankara turu yapacak.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 18.00'da Eskişehir Odunpazarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak Sakarya'da saat 18.00'de halka hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hazine, 21 ay vadeli 3 yıl vadeli olmak üzere iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

- "Topluluk Markası ve Topluluk Tasarımı Sistemi" konulu konferans, saat 10.00'da Türkiye Patent Enstitüsü Konferans Salonu'nda Avrupa Birliği İç Pazar Uyum Ofisi Başkanı Antonio Campinos'un da katılımları gerçekleştirilecek.

- Büro Memurları Sendikası üyeleri, saat 10.30'da Başbakanlık önünde basın açıklaması yapacak.

- "1. Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı" öncesi Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, saat 09.15'de Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, saat 12.00'da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapacak.

- Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları İl Birinciliği ve Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren okulların katılacağı ödül töreni, saat 10.00'da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- "Uluslararası Yalınlar Ödül Töreni", saat 18.00'da Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Havuz Başında gerçekleştirilecek.

- Ataması Yapılmayan Öğretmenler, saat 12.30'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen Tezhip Sergisi, saat 18.00'da Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle açılacak.

- İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, İstanbul'da ÖNDER Genel Merkez Binası'nda saat 09.30'da, terör örgütü PKK'nın İHL okulları ve yurtlarına hedef olan saldırıları protesto amacıyla bazın açıklaması düzenleyecek.

- Gazetecilere Özgürlük Platformu, TGC Lokali'nde saat 11.00'de, tutuklu ve tutuksuz yargılanan gazetecilerin durumunu değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Fatih Belediyesi, "Çevre Şenliği" etkinlikleri kapsamında Beyazıt Meydanı'nda saat 11.00'de, bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında atık pet şişelerden yapılmış 8 metre yüksekliğinde dev bir ağaç sergilenecek.

- ŞEFKAT-DER, Taksim Meydanı'nda saat 12.00'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dilşat Aktaş ile ilgili "Kız mıdır, kadın mıdır bilemem" sözlerini protesto amacıyla basın açıklaması yapıp ardından Erdoğan'a mektup gönderecek.

- Saadet Partisi Fatih İlçe Teşkilatı, Balat Sahili - İBB Spor Tesisleri Yanı'nda saat 20.30'da, "İktidara Yürüyüş Şöleni" programı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Trabzonspor'un yeni transferi Didier Zokora, saat 14.15'te Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yeni takımı ile sözleşme imzalayacak.

- A2 Milli Takımı kafilesi Danimarka'dan THY'nin TK1784 sefer sayılı tarifeli uçağıyla saat 13.10'da Türkiye'ye dönecek.

İHA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman ve Mardin'de düzenlenecek mitinglerde vatandaşlara hitap edecek. (14.00-17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın bazı ilçelerini ziyaret edecek. Gebze ve Dilovası'nda incelemelerde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nde halka hitap edecek. (09.30-15.30-17.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uşak ve İzmir'de miting yapacak. (13.00-17.30)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mersin'de seçim çalışmalarında bulunacak. (10.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Eskişehir'de düzenlenecek mitinge katılacak. (18.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sakarya'da mitinge katılacak. (18.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'nın ilçelerinde seçim çalışması yapacak. (14.00)

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan'a yaptığı hakaretten ötürü Savcı Nadi Türkaslan'a ifade verecek. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'nın Bala ilçesinde seçim çalışmasına katılacak. (12.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmaları kapsamında nokta mitingleri düzenleyecek. (12.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te seçim çalışmalarını sürdürecek. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ziyaretlerinde bulunacak ve işçilerle bir araya gelecek.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ilişkin Ceylan Intercontinental Otel'de bilgilendirme toplantısı yapılacak. (09.30)

Cumhurbaşkanı Gül, Polonya Meclis Başkanı Grzegorz Schetyna ile görüşecek ve Vistulo Üniversitesi'ni ziyaret ettikten sonra yurda dönecek.

Rusya'nın Türkiye'de 20 milyar dolara inşa edeceği Mersin Akkuyu nükleer santral projesinden sorumlu Aleksanr Superfin, takvimin çalışmaya başladığını, projede görev alması planlanan Türk uzmanların, eğitim için Rusya'ya getireceklerini açıkladı. Superfin, ilk kazmanın 2013 ortasında vurulabileceğini söyledi.

SPOR

Trabzonspor'un yeni transferi Dider Zokora, Trabzon'a gidecek, kendisini bordo-mavili yapacak sözleşmeye imza atacak. (12.00-14.15)

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonun belli olacağı maçta Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. (18.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber