Bem-Bir-Sen'den 'kadro' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelin de kadroya dahil edilmesi gerektiğini belirterek, yerel yönetim çalışanlarını kapsam dışı tutmanın hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Güvenpark'ta bir araya gelen Bem-Bir-Sen üyeleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önce müjdesini verdiği daha sonra da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınacak personele, yerel yönetim çalışanlarının dahil edilmemesini protesto etti. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay'ın bir basın açıklaması yaptığı eylemde, yerel yönetim çalışanlarının da 657 ye tabi 4/B kapsamında kadroya dahil edilmesi gerektiği vurgulandı. Yüz binlerce sözleşmeli

personelin kadroya dahil edilmesinin gerçek anlamda bir müjde niteliğinde olduğunu belirten Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, Başbakan'ın mahalli idarelerde çalışanların kadro dışı bırakıldığı yönündeki açıklamasının ise, mahalli idarelerde çalışan yaklaşık 15 bin sözleşmeli personeli ise şaşkınlığa uğrattığını ve hayal kırıklığına sevk ettiğini söyledi. Mahalli idarelerde çalışan personelin 657/4b hükümlerinde olup olmadığına dair Mahkeme kararları ile Başbakanlık Müsteşarlığı'nın yazısı ve Devlet Personel

Başkanlığı'nın olumlu görüşlerinin ortada olduğunu ifade eden Turbay, "Aksini ifade etmek hukuki değil sadece yorumdur" dedi.

Başbakan'ın televizyon programlarında mahalli idarelerdeki sözleşmeli personeli de seçimden sonra kadroya geçirileceğini belirttiğini hatırlatan Turbay, "Bem-Bir-Sen olarak bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç olmadan bu personelin kadroya geçirilebileceği konusunda netiz" diye konuştu.

Mahalli idarelerde çalışan personelin için "4/B'li değildir" demenin hukuka aykırı olduğunu savunan Turbay, Başbakan'a bu konuda verilen bilginin doğru olmadığını iddia etti.

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR, SEÇİMDEN ÖNCE SONUÇ ALMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Yerel yönetimlerde çalışan personelin kapsam dışı tutulmaması için uygulamaya dönük yanlışlığın giderilmesi adına Bem-Bir-Sen olarak görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Turbay, "Bu anlamda yapılan görüşmelerde kısmen olumlu sonuç alınmış, konunun yeniden incelenmek üzere masaya tekrar yatırılması sağlanmıştır. Seçimlerden önce sonuç almayı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Turbay ayrıca Başbakan Erdoğan'ın "Mahalli idarelerde çalışan sözleşmelilerden bize bir talep gelmedi" şeklindeki açıklamasına da değindi. Turbay, Bem-Bir-Sen olarak sözleşmeli ve vekil memurların kadroya geçirilmesi için kendilerine ulaştırılan 3 bin dilekçeyi sözleşmeli yerel yönetim çalışanları adına Başbakanlığa sunduklarını kaydetti. Başbakan'ın bu yöndeki açıklamasını ise yine Başbakan'ın yanlış yönlendirilmesine bağlayan Turbay, yerel yönetim çalışanlarının sorunlarını daha kolay dile

getirebilmeleri için Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. "Hep söylüyoruz, bugün de dile getiriyoruz. Yerel Yönetim çalışanları sahipsizdir. İçişleri Bakanlığı kendi iş yükünden dönüp yerel yönetim çalışanlarının sorunlarıyla gereği gibi ilgilenememektedir" diyen Turbay, yeni hükümet kurulurken kurulacak bakanlıklar arasında Yerel Yönetimler Bakanlığı'nın da kurulmasını istedi.

Mürsel Turbay, ayrıca 4/C ve vekil memurlar için de kadro talebinde bulundu. Bu statüdeki çalışanların da iş güvencesinden, askerlik dönüşü işe başlama garantisinden, ücretsiz izin hakkı gibi durumlardan mahrum olduğunu dile getiren Turbay, Bem-Bir-Sen'in bu konunun da takipçisi olacağını kaydetti. Verilen sözlerde herhangi bir pürüz çıkması halinde ise hukuki yollara başvuracaklarını hatırlatan Turbay, "Uğradığımız haksızlık karşısında susmayacağımızı, uysal koyun olmadığımızı belirtip, yargı yolu da

dahil olmak üzere caydırıcı demokratik gücümüzü kullanacağımızın da bilinmesini özellikle sizlerle paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber