Trafik polisi yaşadığı dehşeti anlattı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOLMABAHÇE'de durdurmak istediği alkollü sürücü tarafından otomobilin üzerinde Karaköy'e kadar götürülen ve ölümden dönen trafik polisi Ahmet Turan Alçin ifadesinde "Ben motor kaputunun üzerindeyken direksiyonu sağa sola kırıyor beni düşürmeye çalışıyordu. Bir yandan da 'Seni öldüreceğim' diye bağırıyordu" dedi.

Sürücü Nail İşler ise "Havanın boğuk ve sıcak olması nedeniyle hiçbir şey hatırlamıyorum" diye ifade verdi.

ESKİ SABIKALI ÇIKTI

Film sahnelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı olayın ardından Karaköy Polis Merkezi'nde önce ayılması için bir gün bekletilen Nail İşler, çıkarıldığı Beyoğlu Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine götürüldü. Nail İşler'in 2007 ve 2009 yıllarında uyuşturucu kullanmak, 2005 yılında ev ve işyeri hırsızlığı, 2010 yılında ise otodan hırsızlık suçlarından polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Son karıştığı olayda yüzünden Nail İşler hakkında "Kasten yaralama, mala zarar verme", "Görev yaptırmamak için direnme", "Tehdit" suçlarından işlem yapıldığı belirtildi. Olay sırasında Nail İşler'in yanında bulunan arkadaşı Davut Ö. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

6-7 ŞİŞE BİRA İÇTİM

Karaköy Polis Merkezi'nde yapılan kontrolünde 1.45 promil alkollü çıkan Nail İşler bir dürümcüde çalıştığını söyledi. Poliste verdiği ifadesinde otomobilini 10 gün önce aldığını belirten Nail İşler ifadesinde şunları söyledi:

"Otomobilimi borçlanarak yeni aldım. Olay günü otomobilimle geziyordum. Önceki gün saat 03.00 sıralarında 6-7 şişe bira içerek alkol almıştım. Yanımda arkadaşım Davut Ö. vardı. Beşiktaş'ta gezerken herhangi bir kural ihlali yaptığımı hatırlamıyorum. Sonrasında arkadaşımı Karaköy'e bırakmak için Beşiktaş stadının yanına geldiğimde resmi polis memuru bana 'dur' ikazı yaptı. Ben aracımı bahse konu polis memurunun üzerine sürmedim. Sonrasını ise havanın boğuk ve sıcak olmasından dolayı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde ambulanstaydım. Sonrasında polis merkezine getirildim. Benim kesinlikle polis memurunun hayatına kast etmek gibi bir niyetim olamaz. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm. Zaten daha aracın taksitlerini ödemekteyim."

HIZIMIZ BU ANDA 100-120 KİLOMETREYDİ

Olay sırasında ölümden dönen ve otomobilde bulunan iki kişiden şikayetçi olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü B Bölge Amirliğinde çalışan Trafik Polisi Ahmet Turan Alçin ise polis merkezinde şu ifadeyi verdi:

"Dolmabahçe ışıklarda trafiğin seyrini düzenlemek maksadıyla ile yaya olarak görev yaptığımız esnada, telsiz muhaberesinden 34 PG 993 plakalı bir otomobilin dur ihtarına uymayarak bulunduğum yere geldiğini duydum. Otomobil bulunduğum kavşağa gelerek ışıklarda durdu. Ben ona doğru yöneldiğim sırada ışık yeşil yanınca hareket etti. Bu sırada ben otomobilin ön tarafındaydım. Hızla üzerime gelince ezilmemek için refleksle kaputun üzerine doğru atladım. Bu sırada otomobil hızlanarak yoluna devam ediyordu. Kabataş tramvay yoluna geldiğimizde şahıs aracını tramvay yoluna doğru soktu ve sağa sola direksiyon kırarak beni aracın üzerinden düşürmeye çalıştı. Ben bu sırada otomobili kullanan kişiye aracı durdurmasını ve beni indirmesi için bağırıyordum. Şahıs ise eliyle işaret ederek ?Seni öldüreceğim. Seni sağ bırakmayacağım. Kurtuluşun yok' diyerek tehdit etti. Şahıs tramvay yolunda giderken bir araca çarptı. Hızımız bu anda 100-120 kilometre civarındaydı. Karaköy meydanına geldiğimizde başka bir araca daha çarptı. Ben bu sırada tek elimle arabaya tutunurken diğer elimle de silahımı çekip şahsı durdurmaya çalışıyordum. Tekrar manevra yapınca yere düştüm. Diğer ekip arkadaşlarım beni alıp hastaneye götürdüler. Bu sırada otomobili kullanan kişinin yanında bulunan arkadaşı onu durdurmak için bir şey yapmadı."

"DİREKSİYONA MÜDAHALE ETSEYDİM. DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLURDU"

Nail İşler'in yanında bulunan ve savcılık tarafından serbest bırakılan arkadaşı Davut Ö. ise "Arkadaşım Nail beni arayarak yeni araba aldığını ve kutlama yapmaya gideceğimizi söylemişti buluştuk ve gezmeye başladık. Trafik polisi bizi durdurmak için önümüze çıktığında Nail aniden gaza basarak otomobili üzerine sürdü. Onu tam ezecekken polis kendini kaputun üzerine attı ve orada tutundu. Nail hızla giderek onu düşürmeye çalıştı. Polis defalarca onu indirmesini söylediği halde adeta kendini kaybetmişti. İki araca çarptık. Son kazadan sonra polis memuru yere düştü. Bizi yakaladılar. Eğer olay sırasında direksiyona müdahale edip onu durdurmaya çalışsaydım çok daha kötü şeyler olurdu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber