Göz ameliyatı için yattığı masadan kalkamadı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'da özel bir göz hastanesinde gözündeki problemle alakalı ameliyat olan 30 yaşındaki Volkan Yıldırım, hayatını kaybetti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Kore Mahallesi'nde hurda alım satım işleri yapan Volkan Yıldırım(30), bir yıl önce gözüne aldığı bir darbe sebebi ile gözünde katarakt oluşmuş, birkaç ay önce bir ameliyat geçirmişti. Aynı hastanede Op. Dr. S.A., yaptığı kontrolde tekrar ameliyat olmasına karar verdi. İddialara göre; dün akşam saat 06.30'da hastaneye eşi ile gelen Volkan Yıldırım, doktoruna ameliyatta lokal anestezi istemediğini, genel anestezi yapılmasını istediğini belirtti. Doktoru S.A. buna gerek olmadığını söyledi. Ancak Yıldırım acı çekmek istemediğini söyleyince, kendi isteği ile genel anestezi istediğine dair imzası alındı. Op. Dr. S.A. ve anestezi uzmanı C.Ö. saat 21.30'da ameliyata başladı. Yaklaşık bir saat süren ameliyattan sonra Yıldırım, narkozun etkisinden çıkamayarak hayatını kaybetti.

YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Olayı duyan Yıldırım'ın yakınları hastaneye akın etti. Yedi aylık hamile olan Yıldırım'ın eşi hastane bahçesinde yere yığılarak fenalık geçirdi. Eşinin Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde kontrol altında tutulduğu öğrenildi. Yıldırım'ın ağabeyi hastaneye dava açacaklarını belirtti.

Göz hastanesi önünde polis, güvenlik tedbirleri aldı. Yıldırım'ın yurt dışında çalışan kayınbabası hastaneye gelerek, "Kızımı genç yaşta dul bırakan doktor nerde?" diye feryat ederek içeriye girmek istedi. Polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışan acılı baba daha sonra kızının yattığı hastaneye gitti.

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu özel hastanenin yönetimi, yaptığı kısa açıklamada, hastanın ameliyat başlamadan anestezi yapılırken kalp krizi geçirdiğini bildirdi. Açıklamada, "Hastanemizde gereken tüm müdahaleler yapılmasına rağmen hasta kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kesin ölüm nedeni otopsi sonucu alınınca açıklanacaktır. Bu talihsiz olaydan dolayı üzüntülerimizi bildirir, yakınlarına baş sağlığı dileriz." denildi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Yıldırım'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber