15/04/2005'ün önemli gelişmeleri

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de Kore Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun'u resmi karşılama törenine katılacak, saat 11.10'da Roh Moo-Hyun ile baş başa görüşecek. Saat 11.25'te heyetler arası görüşmelere geçilecek, saat 12.05'te basın açıklaması yapılacak. Sezer, saat 20.00'de Hyun ve eşi Kwon Yang-Suk onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Bülent Arınç, Kore Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun ile mecliste görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Türkiye Kızılay Derneği Genel Kurulu'na, saat 14.00'te Kore Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun ile öğle yemeğine katılacak. Erdoğan, saat 16.00'da Katalunya Özerk Yönetimi Başkanı Pasqual Maragall ile görüşecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Güldal Akşit, 10.00-17.00 saatleri arasında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doktora Salonu'nda düzenlenecek olan "3. Bin Yılda Engelli Hakları" konulu panelin açılışını yapacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 11.00'de tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin vergi sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Van'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla Kültür Sarayı'nda düzenlenecek törenle Turizm sezonunun açılışı gerçekleştirilecek. Akdamar Adası ve Van Kalesi'nde incelemede bulunacak olan bakanlar, Çitören Tesisleri'ndeki incelemenin ardından, Abdurrahmangazi Lisesi'nin temel atma törenine katılacak.
- Avrupa Birliği ve İHKİB'in hatırladığı "AB Moda ve Tekstil İş Kümesi Projesi"nin açılış töreni saat 19.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. Toplantıya Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu katılıyor.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Aksaray'da incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin düzenlediği "IMF Değil, Milli Ekonomik Çözüm" kampanyasının startını, saat 11.00'de SP İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı'nda düzenlenecek basın toplantısıyla verecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, saat 09.30'da basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, kutlama, görüşme
- 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlencek.
- Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.
- Şırnak'taki çatışmada şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı için Bursa'da, Jandarma Uzman Çavuş Haydar Vural için Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nde, Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Soner Dağ için Eskişehir'de cenaze töreni düzenlenecek.
- Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Cabbar, saat 10.30'da daha uzun mesafeli aydınlatma sağlayan ve göz kamaştırmayan far sistemi hakkında basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 14.00'te DSİ çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak basın açıklamasına katılacak.
- Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, saat 12.00'de DHMİ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
- Eğitim-Bir-Sen Ankara şubeleri, saat 11.00'de Vakıfbank Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
- Turizm Haftası açılış etkinlikleri saat 11.00'de Ayasofya Meydanı'nda düzenlenecek. Turizm Haftası açılış kokteyli ise saat 20:00'den itibaren Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
- İBB Başkanı Kadir Topbaş, saat 14.00'te TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, saat 15.00'te OECD heyeti, saat 16.00'da Kore Eximbank heyeti, saat 17.00'de de Prag Belediye Başkanı Pavel Bem ile görüşecek.
- Prag Günleri açılış kokteyli ve toplantısı, saat 19.30'da Swiss Otel'de düzenlenecek.
- İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşası tamamlanan "TCG Meltem" hücumbotuyla "TCG Amasra" mayın avlama gemisine, Tuzla'daki komutanlıkta törenle bayrak çekilecek.
- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Vakfı'nın "2004 Yılı Yerel Gazetecilik Ödülleri", İstanbul'da törenle sahiplerine verilecek.
- İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Alima Jstororiç'i kabul edecek.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kanal temizleme araçlarını tanıtacak.
- İzmir Ticaret Odası'nı, AK Parti ve ANAP il yönetimleri ziyaret edecek.
- İzmir Ticaret Borsası Başkanı Tuğrul Yemişçi'yi, Deniz Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetimleri ziyaret edecek.
- Köy enstitülerinin kuruluşunu kutlama törenleri çerçevesinde Server Tanilli'ye onur ödülü verilecek.
- Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Federasyonu Başkanı Namik Ali Majstoroviç, belediyeyi ziyaret edecek.
- DYP Konak İlçe Başkanlığı, son günlerde artan kapkaç olaylarını davul çalarak protesto edecek.
- Türk-Tarım Orman Sen, orman çalışanlarının ücretleriyle ilgili Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın toplantısı yapacak.
- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.
- 20. Avrupa Gazetecilik Öğrencileri Paneli, Antalya'da başlıyor.
- KKTC ve GAP bölgesindeki turizmciler Gaziantep'te toplanacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu'nca düzenlenen sempozyum Gaziantep Ticaret Odası'nda yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

AP'den Eczacılık Fuarı'na katılım
- Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve eczacı Bashir Khanbhai saat 18.00'de İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde düzenlenen 4. Ulusal Eczacılık Fuarı'nda katılacağı panelde İngiltere'deki sağlık sistemini anlatacak.

Ford Focus'un toplantısı
- Ford Focus'un toplantısı saat 10.30'da Rahmi Koç Müzesi'nde yapılıyor.

Katalonya Türkiye Ekonomik Forumu
- Katalonya Türkiye 1. Ekonomik Forumu, saat 09.30'da İstanbul Ticaret Odası'nda başlıyor.

Vailant'ın basın toplantısı
- Vaillant Group'un basın toplantısı saat 18.00'de Bostancı The Green Park Otel'de yapılıyor.

İpek Yolu Kervanı etkinliği
- İpek Yolu Kervanı Türkiye Etabı'nın ilk durağı İstanbul Dakar Rallisi'nde yarışan Kerax ve Sherpa kamyonları, 8 ekip ve 16 sürücüyle Almanya, İtalya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'dan geçerek Türkiye'ye giriş yapıyor. Konuyla ilgili toplantı saat 11.00'de Maslak Park Orman'da yapılıyor.

Doğuş Çocuk'tan yeni projeler
- Doğuş Grubu bünyesinde kurulan Doğuş Çocuk, Doğuş Otomotiv'le birlikte başlattığı trafikle ilgili gündem oluşturacak yeni projelerini saat 12:00'de The Marmara Oteli'nde
düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri
- KKTC'de 17 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar devam ediyor.

İngiltere'de genel seçimler
- İngiltere'de Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi muhalif kanadın açıklamaları sürüyor.

Paris'te otel yangını
- Fransa'nın başkenti Paris'te bir otelde çıkan yangında çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Irak'ta şiddet sürüyor
- Irak'ın başkenti Bağdat'ta sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Monaco Prensi Rainier'in ölümü
- Monako Prensi Rainier'in naaşı, düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Süper Lig'in 28. haftasının açılış maçında saat 20.00'de Diyarbakırspor ile Trabzonspor karşılaşacak.
- 2. Futbol Ligi (A) ve (B) Kategorilerinde 29. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
- Danimarka'da düzenlenecek 19. Dünya Liseler Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Trabzon Lisesi, yolculuk öncesinde saat 16.00'da Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'yı federasyon binasında ziyaret edecek.
- Beşiktaş'ın onursal başkanlarından Hakkı Yeten, vefatının 16. yılı sebebiyle saat 11.00'de Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek törenle anılacak.
- 12. Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası, 4 sıkletteki eleme ve final müsabakalarıyla, Bulgaristan'ın Varna kentinde sona eriyor.
- Dünya 17. Erkekler ve 10. Bayanlar Tekvando Şampiyonası, İspanya'nın başkenti Madrid'de sürüyor. Şampiyonanın 3. gününde, 4 Türk sporcusu daha tatamiye çıkacak.
- Uluslararası "Silver Cup" Artistik Buz Pateni Yarışmaları, Ankara'daki müsabakalarla başlıyor.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber