Hacker'lar 15 yıl hapis alabilir/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2011 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BTK, saldırıya katılanlan binlerce kişinin IP'lerini ele geçirdi. TCK'ya göre, kamuya yönelik saldırılara öngürülen ceza 15 yıla kadar hapis. Yetkililer konuyu savcılığa intikal ettirecek

Deniz ÇİÇEK

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Bilgi ve Teknolojileri Kurumu (BTK) yetkilileri, 'Anonymous'un (Anonim) saldırısına önceden hazırlıklı olduklarını ve hacker grubunun kullanacağı IP'leri engelleyerek, siteleri ülke dışına kapattıklarını açıkladı.

YURTDIŞINI KESTİLER

AKŞAM'a bilgi veren yetkililer, saldırının yurtdışı ayağını kestiklerini, Türkiye üzerinden saldırı yapılmasını sağlayarak, binlerce hackerın IP'lerini ele geçirdiklerini söyledi. Kamuya yönelik saldırılara 15 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğüne dikkat çeken bir BTK uzmanı, adli işlem sürecini başlatacaklarını ve konuyu savcılığa intikal ettireceklerini kaydetti. BTK'nın, TCK'nın 224'üncü maddesine göre harekete geçeceği öğrenilirken, 'Kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgedeki sabit platformların işgali' adlı madde şu hükmü içeriyor: Kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgede kurulmuş sabit bir platformu cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla ele geçiren, zapteden veya kontrolü altına alan kişi, beş yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenmesi sırasında kişilerin hürriyetinin tahdit edilmesi dolayısıyla ayrıca cezaya hükmolunur.

4 saatlik saldırı siteyi etkilemedi

TELEKOMÜNİKASYON İletişim Başkanlığı (TİB), 9 Haziran'da uluslararası siber saldırı grubu 'Anonymous'un (Anonim) gerçekleşen saldırı sebebiyle sistemlerinin hiçbir zaman devre dışı kalmadığını bildirdi. Kurumdan yapılan açıklama şöyle: Siber saldırı süreci 9 Haziran saat 17.50 itibarıyla başlamış, yükselerek devam etmiş, saat 19.15'te zirve yaparak yaklaşık 2 Gbps hızına kadar çıkmış ve saat 22.00 itibarııyla azalarak 4 Mbps hızına kadar düşmüştür. Alınan bazı güvenlik tedbirleri farklı yorumlanmış kesinti şeklinde algılanmıştır.

İSPANYA'DA 3 GÖZALTI

Bu arada İspanyol polisi, siber saldırı grubu 'Anonymous'un (Anonim) İspanya'daki 3 temsilcisinin yakalandığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber