MEB'e 20 Bin kadro ayrıldı

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet gelecek yıl alacağı personel rakamlarını açıkladı. Aslan payı, 20 bin rakamıyla MEB'in. Emniyet'e 7 bin, Diyanet'e 1500, DPT'ye 75, AB Genel Sekreterliği'ne ise 3 kadro verildi.

Devlet Personel Başkanlığı'ndan toplam 118 bin 520 kadro isteyen kamu kurum ve kuruluşlarına 48 bin kadro tahsisi yapıldı. 2005 Bütçe Yasası kapsamında Başbakanlık oluruyla kamu kurum ve kuruluşlarına tanınan 'açıktan atama ve nakil izni kontenjanına' ilişkin kadro tahsisleri kesinleşti.

Kurumlara toplam 48 bin kadro tahsisi yapıldı. En fazla kadro 20 binle Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) verildi. MEB, kadroyu öğretmen atamalarında kullanacak.

AB'de çatı DPT mi olacak?

AB müzakere heyetinin koordinasyonunda merkez olmak için kapışarak, başbakan yardımcıları Abdullah Gül ile Abdüllatif Şener'i karşı karşıya getiren iki kurumdan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne (ABGS) üç, Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) ise 75 kadro verildi. DPT'ye daha fazla kadro tahsisi, AB müzakere heyeti çatısının DPT'ye göre şekilleneceği ve bu kurumun süreçte 'merkezi bir rol' oynayacağının sinyali olarak görülüyor. 2000'de kurulan ve şu anda 110 kişilik kadrosu olan ABGS, hükümetten sayı bildirmeden 'yapıya yeterli özel kadro' tahsisi talebinde bulunmuştu. DPT'nin ise 75 kadro istediği ve talebin bütünüyle karşılandığı öğrenildi. Hükümetin sadece üç kadro vermesi ABGS'de şaşkınlıkla karşılandı.

AB müzakere sürecindeki müktesebatın yüzde 40'ını oluşturduğu belirtilen tarımsal konulardan sorumlu Tarım Bakanlığı'na 500 kadro tahsis edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na 1500, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ise 7 bin kadro verildi. Ancak hükümet, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, toplam 48 bin sınırını aşamayacağından, Bütçe Yasası kapsamında tahsis edemediği kadroları vermek için yasal düzenlemelere başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı da 20 bin kadro istedi ve talebi karşılandı. Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin (tamamen karşılandı), Adalet Bakanlığı 7 bin 743 (5 bin verildi), Sağlık Bakanlığı da 5 bin (3 bin verildi) kadro talep etmişti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber