Adana'da yolsuzluk operasyonu: 28 gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ve genel hizmetleriyle ilgili ihalede yolsuzluk ve usulsüz yaptığı öne sürülen çete üyelerine yönelik operasyonda, 3'ü belediye görevlisi 28 kişi gözaltına alındı.

Geçen ay ÇÜ'de ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan temizlik ve genel hizmetleri kapsayan hizmet alım ihalesi, şikayet üzerine takibe alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araştırma sonunda, her iki kurumdaki ihalelerde yolsuzluk yaptıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda memur olan, Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınması öncesi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Ferhat Yüksel, aynı belediyede evrak memuru Ali Örücü ve teknisyen Tamer Tamtürk'ün de aralarında bulunduğu toplam 28 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerden 'Deli Güner' lakaplı Güner Gök'ün çete lideri olduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber