Akademisyenler, tavsiyelerini sanal alemden rektörlüğe bildirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü, akademisyenlerin yönetimle ilgili her tülü tavsiyelerini sanal alemden dinleyecek. Tavsiyesi uygulamaya konulan akademisyenin ismi üniversiteye duyurulacak.

Rektörlükten yapılan açıklamada, 'yönetimin tabana yayılması' ve çalışmaların yönetime entegre edilmesi ile ortak aklın oluşturulmasında kullanılmak üzere bir öneri merkezi oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada; Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi'nin gelişimi ve eksikliklerini gidermek adına öğretim üyelerinin tavsiyelerinin beklendiği vurgulandı. Akademik personel, UÜ Öneri Merkezi'ne, rektörlük yönetimine, odalarında bulunan bilgisayar aracılığıyla her türlü tavsiyelerini bildirebilecek. Rektörlük açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gelen öneriler ile üniversitemizi daha dinamik bir şekilde yönetebileceğimize inanıyoruz. Üniversitemizi istenilen noktaya taşımak adına çalışanlarımızın katkıları ile merkezimizi ileride daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Öneri merkezimizde mutlaka üniversitemizin genelini ilgilendiren öneriler dikkate alınacaktır. Merkez aracılığı ile üniversite üst yönetimi olarak yapmayı düşündüğümüz bazı faaliyetler hakkında bürokratik yapıdaki yavaşlıklar ortadan kaldırılarak, çalışanlarımızın düşünceleri hızlı bir şekilde alınabilecektir. Alt birimlerin kendilerine özgü sorunlarının birim yöneticilerine iletilmesi gerekmektedir. Bu tür mahalli öneriler kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Merkeze gelen öneriler ayrım yapmaksızın mutlaka dikkatli bir şekilde değerlendirilecek ve konusuna göre ilgili rektör yardımcısı veya danışmanına iletilecektir. Gelen öneri, merkezimizi ilgilendiriyor ise ilgili alt birime başvurması gerektiği öneri sahibine iletilecektir."

TAVSİYESİ HAYATA GEÇİRİLECEKLERE TEŞEKKÜR EDİLECEK

Öneri ile ilgili olarak rektör yardımcısı ve danışman tarafından yapılan çalışmanın sonucu mutlaka öneri sahibine bilgi verilecek. Öneri sahibinin ilettiği öneri konusunda gerekli durumda üniversite öğretim üye ve çalışanları da bilgilendirilecek.

Gelen öneriler hakkında haftalık olarak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek bilgilendirme toplantısı yapacak. Üniversite yönetimi tarafından uygun görülen ve uygulamaya konulan özgün fikir ve projeleri öneren öğretim üyesi ve çalışanların isimleri üniversite kamuoyuna duyurulacak. Akademisyenler öner merkezi internet sayfasına 'http://onerimerkezi.uludag.edu.tr' adresinden ulaşabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber