Çelik'ten öğretmenlere yeni sınav sinyali

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullara müdür yardımcısı olabilmek için yapılan sınavda başarısız olan öğretmenler için yeni bir sınav yapılacağının sinyalini verdi.

Bakan Çelik, başarı oranının müdür yardımcılığı kadrosu için yetersiz kaldığını tespit ederek, ?Başarı yükselinceye kadar sınava devam? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, müdür yardımcılıklarına atama yapmak için 10 Ekim'de yaptığı sınavda öğretmenlerin yüzde 5,8'i başarılı olabilmişti.

Yapılan ikinci sınavda da sorulacak soruların çıkacağı kanun ve yönetmeliklerin kılavuzda detaylı bir şekilde yazılmasına rağmen 62 bin öğretmenden sadece 2 bin 417 öğretmen barajı aşabildi.

Bunun üzerine sınavda uygulanan puan sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı 4 bin 814 kişinin daha sınavda başarılı olduğunu ilan etti.

Ancak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu sayının da müdür yardımcılığı kadrosu için yetersiz kaldığını tespit ederek yeni bir sınav yapılcağının sinyalini verdi. Çelik, konu ile ilgili sorulara ?Başarı yükselinceye kadar sınava devam? karşılığını verdi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber