Nüfus personelinin 2 aylık ek çalışma kaybına protesto

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), seçim sürecinde yoğun çalışan nüfus çalışanlarına bir aylık ek ödeme verilmesini Başbakanlık önünde protesto etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ?3 ay boyunca, hafta sonları ve resmi tatillerde gece gündüz çalışan nüfus çalışanına sadece bir aylık ek ödeme verilmesi adaletsizliktir? dedi.

Kamu çalışanlarının hakkını arayan Büro Memur-Sen, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının sözcüsü oldu. Büro Memur-Sen, seçime hazırlık sürecinde 3 ay boyunca yoğun tempoda çalışan nüfus çalışanlarına sadece bir aylık ek ödeme verilmesini Başbakanlık önünde düzenlediği eylemle protesto etti. Eyleme katılan çok sayıda nüfus çalışanı, ?Sadaka değil hakkımızı istiyoruz, biler memuruz köle değiliz? sloganları attı.

FEDEKAR NÜFUS PERSONELİ BİR AYLIK EK ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ

Eylemde basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 12 Haziran genel seçimlerinin demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirterek bundaki en büyük payın nüfus çalışanlarına ait olduğunu söyledi. Nüfus çalışanlarının seçim sürecinde 3 ay boyunca, mesai mefhumu gözetmeden hafta sonları ve resmi tatillerde gece geç saatlere kadar çalıştığını vurgulayan Genel Başkan Yazgan, ?Nüfus personeli seçim sürecinde sadece kendinden değil, eşinden, çocuğundan, anne ve babasından fedakarlık gösterdi. Demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayan bu fedakar nüfus personeli, 11 Haziran 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şoke oldu. Yayımlanan Banklar Kurulu Kararı ile 3 ay boyunca çalışan nüfus personeli sadece bir aylık ek ödemeye mahkum edildi? dedi.

NÜFUS ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİ

Karar ile nüfus personelinin yoğun çalışmasının görmezlikten gelindiğini kaydeden Yusuf Yazgan, ?Referandumda olduğu gibi demokrasi emekçileri yine mağdur edildi. 3 ay boyunca çalışan personelin bir ay mesaiye kaldığını söyleyip, iki ayını görmezden gelmek adaletsizliktir. Sandık kurulu başkanına 168 lira verilirken, gecesini gündüzüne katan emekçilere 3 ay için sadece 311 lira ek ödeme verilmesi nüfus çalışanının hakkını yemektir. Bu kararı alanlar elini vicdanlarına koyarak düşünmelidir. Nüfus çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için biran önce yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Nüfus çalışanlarına, alın teri kurumadan en az 3 aylık ek ödeme verilmelidir? diye konuştu.

Yaklaşık yarım saat süren eyleme katılan nüfus çalışanları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber