Acı haber tatbikatta geldi!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KKTC'deki Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatını yöneten Tümgeneral Mehmet Daysal, tatbikat sürerken babasının ölüm haberini aldı.

KKTC'de yapılan Şehit Teğmen CanerGönyeli Arama-Kurtarma tatbikatını yöneten isimlerden biri olan Tümgeneral Mehmet Daysal, babasını kaybetti. Daysal tatbikat devam ederken babası Mustafa Daysal'ın ölüm haberini aldı.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Komutanı olan Tümgeneral Daysal, tatbikatın tamamlanmasından sonra Türkiye'ye gelerek son görevini yerine getirdi.

14-16 Haziran günlerinde KKTC'de yapılan tatbikatta kara ve denizde arama kurtarma evreleri gerçekleştirildi. Senaryo gereği Beşparmak dağlarına düşen bir yolcu uçağındaki kazazedeler kurtarıldı. Deniz aşamasında da Gazimağusa açıklarında yangın çıkan bir feribota müdahale edilerek yolcular kurtarıldı.

Tatbikata KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, askeri yetkililer ile Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü Komutanı Chao Liv ve yabancı gözlemciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber