PKK yandaşları Mersin'de okul kundakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde öğrenci yurduna, Diyarbakır'da ise imam hatip lisesine saldıran terör örgütü yandaşları, bu kez de Mersin'de bir ilkokulu hedef aldı.Sakarya İlköğretim Okulu'na giren PKK sempatizanları, öğretmenler odası ile bazı sınıfları benzin dökerek ateşe verdi. Aniden yükselen alevleri itfaiye ekipleri güçlükle söndürürken, okulda kimsenin olmaması can kaybını önledi.

Örgüt yandaşları, önceki gece saat 22.30 sularında Güneydoğu'dan göç eden ailelerin yaşadığı Gündoğdu Mahallesi'ndeki Sakarya İlköğretim Okulu'na saldırdı. Okulun demir kapısını kıran 3 kişi, yanlarında bidonla getirdikleri benzini okulun öğretmenler odası ile zemin kattaki bazı sınıflara döktü. Buraları ateşe veren saldırganlar, olay yerinden hızla kaçtı. Kısa sürede büyüyen alevler, okulun zemin katını tümüyle sardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yangın tüpleriyle alevleri kontrol altına almaya çalıştı. Bu sırada yetişen itfaiye, yangına müdahale etti. Alevlerin söndürülmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri, okulda parmak izi çalışması yaptı. Terörle Mücadele ekipleri de olayın faillerini yakalamak için operasyon düzenledi. Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, faillerin kimliğini tespit etti. Saldırıya karışan 3 kişinin küçük yaşta olduğu öğrenildi. Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Ertuğrul Yıldız, son günlerde terör örgütü PKK ve onun şehir yapılanması KCK'nın okullara yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Farklı etnik kökene mensup insanların yaşadığı Mersin'de toplumu karıştırmak isteyenlerin özellikle eğitim yuvalarını seçmiş olabileceğini vurgulayan Yıldız, "İnsanları birbirine düşürmek isteyen toplum mühendisleri bunu kullanmak isteyebilir." dedi.

Daha önce aynı okulun yine yaşı küçük çocuklar tarafından kundaklandığına dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti: "Cahilce ve bireysel bir saldırı olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak terör örgütü sempatizanları da çocukları kullanmış olabilir. Çünkü daha önce saldıran çocuklar yaşı küçük olduğu için ceza almamışlardı. Bu, terör örgütünün işine gelebilir. Terör örgütü, ceza almadıkları için caydırıcı etkisi olmaması sebebiyle çocukları kullanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber