Elazığ'da 5.4 büyüklüğünde deprem/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da merkez üssü İçme olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 10.34'de meydana gelen deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Malatya çevresinde de hissedildi.

ELAZIĞ'da bu sabah Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe yolaçtı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre bugün saat 10.34'de merkez üssü Elazığ İçme Beldesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Bingöl'de hissedildi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe yolaçtı. Yetkililer depremin hasara yolaçıp açmadığının belirlenmesi için kontrollerin sürdüğünü bildirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi, "İlk bilgilere göre depremde can kaybı yok" dedi. Sarıkamış köyünde evler hasar gördü, camim minaresi yıkıldı.

Elektrik ve telefon hatları kesildiğiiçin bazı köylere ulaşılamıyor.

DEPREMDE CAN VE MAL KAYBI YOK

Elazığ'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü İçme beldesinin Belediye Başkanı Faruk Erdem, beldede can ve mal kaybının olmadığını, çevre köyleri araştırdıklarını bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 10.34'de merkez üssü Elazığ'a yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki İçme beldesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından beldede hasar tespit çalışması başlatıldı.

Belde Belediye Başkanı Faruk Erdem, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, ''Çok şükür beldemizde can ve mal kaybı yok. Çevre köyleri araştırıyoruz'' dedi.

Vatandaşların tedirgin bir şekilde sokakta olduklarını, evlere girmediklerini söyleyen Erdem, depremin ardından içme sularının da bulanık akmaya başladığına dikkati çekti.

Bu arada depremin ardından iletişimde de aksaklıklar yaşanıyor.

ELAZIĞ'DA 3.2'LİK ARTÇI

Elazığ'ın İçme beldesindeki 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından beldede 3.2 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Elazığ'ın İçme beldesinde saat 10.34'deki 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından 20 dakika sonra saat 10.54'de beldede 3.2 büyüklüğünde çok hafif şiddette bir deprem daha kaydedildi.

Merkez üssü Elazığ'a yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki İçme beldesindeki 5.4 büyüklüğündeki ilk depremin yerin 5.7 kilometre altında, 3.2 büyüklüğündeki artçı depremin ise 13.2 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

-''MERKEZDE PROBLEM YOK''-

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kent merkezinde herhangi bir problemin yaşanmadığını söyledi.

Selmanoğlu, şu anda depremin merkez üssü olan İçme beldesinde bulunduğunu ifade etti.

Beldede vatandaşın rahat ve sakin olduğunu aktaran Selmanoğlu, ''Herhangi bir olay yok. Hafif sıva dökükleri var. Şu anda Allah'a şükür yaralı yok, bir problem yok. İçme beldesinde vatandaşın rahat olduğunu gördüm, huzurlu bir şekildeler. Yalnız aldığımız bir duyuma göre Sarıkamış köyünde hasar olduğu söylentileri var. Şimdi oraya doğru gidiyorum'' diye konuştu.

Deprem nedeniyle kent merkezinde herhangi bir problem olmadığını açıklayan Selmanoğlu, deprem olduğu sırada spor salonunda halk oyunları yarışmasında bulunduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber