Mezun olan doktorlar Hipokrat yemini etti/ Video

Haber Giriş : 23 Haziran 2011 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Bu yıl 27'nci mezunlarını veren AÜ'de 103 doktor diplomalarını alarak Hipokrat yemini etti.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle mezuniyet coşkusu yaşayan 103 doktor, başarı belgelerini aldıktan sonra Prof. Dr. Kemal Emek'in okuduğu Hipokrat yeminini tekrarlayarak doktorluğa ilk adımlarını attı. Tıp Fakültesi Bölümü birincisi olan Betül Duvarcı ise plaketini AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç'in elinden aldı. Mezuniyet kütüğüne ismini taşıyan plakayı çaktıktan sonra konuşan Betül Duvarcı, 6 yıl boyunca okulda yaşadığı ilginç anıları aktardı.

Okuldan mezun olduktan sonra kendisini ve arkadaşlarını kaygılandıran bazı olayların olduğunu ifade eden Duvarcı, ?Hekimliğin, hayal ettiğimiz yerde olup olmadığı bugün de biraz muallaktadır. Yeni oluşturulan hekimlik sistemi biraz da olsa bizim heyecanımızı azaltanlardan birisidir. Bir diğer düşüncelerinin de hekimlere yönelik giderek artan şiddet olaylarıdır. Bu da bizlerde kaygı uyandırıyor. Bir de verilen emeğin çoğu zaman maddi ve manevi karşılığını alamamaları düşündüren en büyük konulardır.? dedi.

Törende konuşan AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, mezun olan öğrencilere gelecekteki hayatlarında başarılar diledi. Mezun öğrencilerin önlerinde uzun yıllar olduğunu ifade eden Oktay Dinç, ?Mezun olan öğrencilerimizin anneleri ve babaları çocuklarınızın ülkenin her noktasına götüreceği sağlık hizmeti ile sizlerin ve bizlerin gurur kaynağı olacaktır.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, onur ve başarı belgelerini alan yeni doktorlar 10. Yıl Marşı eşliğinde birlikte keplerini fırlatarak mezuniyetin coşkusunu yaşadı.


ZKÜ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLARI HİPOKRAT YEMİNİ ETTİ

1Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'ni bitiren 42 öğrenci, mezuniyet töreninde 'hipokrat yemini' ederek mesleğe ilk adımı attı. ZKÜ Tıp Fakültesi'nin 2010- 2011 eğitim- öğretim yılı mezunu 42 öğrenci, öğretim üyeleriyle birlikte önce şehir kampüsündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra üniversitenin spor salonundaki mezuniyet törenine geçildi. Törene Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende, fakülte 1'incisi Keziban Akkan, 2'nci Fatih Dağdelen ve 3'üncü Yılmaz Yazıcı'ya ödülleri verildi. Daha sonra Keziban Akkan, okul kütüğüne isim plaketini çaktı. Ardından da mezun olan 42 öğrenciye tek tek diplomaları verildi. Öğrenciler diplomalarını alırken, tribünde oturan aileleri büyük sevinç yaşadı. Bazı aileler gözyaşlarını tutamadı.

Diplomaların teslim edilmesinden sonra ise öğrenciler hipokrat yemini etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın nezaretinde bir ellerini kalplerinin üzerine, diğer ellerini de yanlarında bulunan arkadaşlarının omuzlarına koyarak hep birlikte yemin eden öğrenciler, mesleğe de ilk adımı atmış oldu. Öğrenciler daha sonra keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Törenin sona ermesiyle öğrenciler, sevinçlerini aileleri ve hocalarıyla paylaştı.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber