Devlet hastahanesinde yanlış enjeksiyon iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2011 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, kolunda yaşadığı sinir sıkışması şikayetiyle yaklaşık beş ay önce ameliyat olan Ali Yiğit, ameliyatından bir gün sonra kendisine yanlış enjeksiyon yapıldığını ve bu yüzden sakat kaldığını iddia etti.

22 Şubat 2011 tarihinde Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde sol kolundaki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat olan Ali Yiğit, operasyonun başarılı geçtiğini ancak taburcu olacağı sabah kendisine yapılan ağrı kesici iğnenin ardından bacağında uyuşukluk hissettiğini söyledi. Ameliyatını yapan Dr. Ö.C.'ye şikayetini dile getirdiğini açıklayan Ali Yiğit, şöyle konuştu: "Bacağımdaki uyuşukluğu doktoruma söylediğim de bana 'Ben kolunu ameliyat ettim. Bacağın beni ilgilendirmez' cevabını aldım."

Hastanede yaşadığı talihsiz olayı anlatan Ali Yiğit, şunları söyledi: "22 Şubat'ta aldığım randevu sonucunda hastanede kolumdaki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat oldum. Hastanede bir gece kaldım. Ertesi sabah hemşire tarafından iğne yapıldı. İğne yapıldıktan sonra bacağımda uyuşmalar başladı. Yürümek için çabaladım ama başarı sız oldum. Doktoruma söyledim geçer diye geçiştirdi beni."

ENJEKSİYONA BAĞLI SİNİR TAHRİPLERİ OLUŞMUŞ

Taburcu olduktan üç gün sonra bacağındaki uyuşmanın ve ağrılarının geçmemesi üzerine hastaneye tekrar gittiğini anlatan Yiğit, şikayetine bir çözüm bulamadığını söyledi. Çeşitli hastanelere başvurduğunu anlatan Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: "Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde doktorlar ameliyattan sonra bacağımdaki uyuşmanın 13 günlük olduğu gerekçesiyle bir teşhis koyamadı. Ancak, iğneden kaynaklanan herhangi bir sıkıntının olacağı şüphesi üzerine 21. günde yapılan EMG tetkikinde bacağımda enjeksiyona bağlı sinir tahripleri çıktı" Enjeksiyona bağlı bacağında sinir tahripleri yaşadığını söyleyen ve elindeki rapor ile Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin yolunu tuttuğunu dile getiren Ali Yiğit kendisine hastanede Teşhis ve Tedavi İşlemleri Ayrıntılı Onay Belgesi imzaladığı için hak talep edemeyeceğinin bildirildiğini açıkladı.

PSİKİYATRİK TEDAVİ GÖRÜYORUM

Dört çocuk babası 45 yaşındaki Ali Yiğit, yaşadığı talihsiz olayı n kendisini maddi ve manevi sarstığını belirterek çalışma hayatının bittiğini ve kişisel ihtiyaçlarını bile gidermekte zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyledi. Başından geçen olayların ardından psikiyatrik tedavi gördüğünü söyleyen Yiğit, şöyle konuştu: "Ben inşaatlarda çalışan biriyim. Ancak, bacağım ın bu durumuyla çalışma hayatım bitti. Bu durumun tedavi şansı yokmuş. Hızlı geçen bir araba önünden veya evde deprem olsa süratli hareket etme şansım yok. Ayakkabımı bile ellerimle çıkarmak zorunda kalıyorum. Evimi nasıl geçindireceğim. Bir tek emekli maaşım var o da 1 hafta önce kızımın düğün masrafları için bankadan çektiğim 13,5 milyon TL., kredi borcunu otomatik ödüyor."

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Yaşadığı mağduriyet üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Yiğit, adaletin yerini bulacağından şüphe duymadığını ve insan hayatının ucuz olmadığını söyledi. Suçluların cezasını çekmesini isteyen Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yasalar benim mağduriyetimi giderecektir. Doktorlara güveniyorum bu durumun da bir kaza olduğunu düşünüyorum ancak kazayı kabul etmemenin bir suç olduğunu sayıyorum. Bunun i çin de tazminat davası açacağım."

SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Kemalpaşa Devlet Hastanesi yetkilileri, konuyla ilgili soruşturma sürecinin devam ettiğini ve açıklama yapmanın yersiz olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber