Emekliler meselelerin halli için beklemekten usandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliler, intibak sorunun çözümü için 20 yıldır, sendika hakkı için 17 yıldır, refah payı için 11 yıldır, TÜFE sorunun çözümü için 10 yıldır, promosyon ödemesi için 4 yıldır bekliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin, bu yıl da 30 Haziran Emekliler Günü'ne ağırlaşan yaşam koşulları karşısında sorunları çözülmediği için nefes alamaz hale geldiğini söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emekliye ayrıldığı tarih olan 30 Haziran tarihini her yıl Emekliler Günü olarak kutladıklarını ifade eden Ergün, emeklilerin üzerindeki yüklere her geçen gün yenilerinin eklendiğini, emeklilerin artık işsiz çocuklarına ve okul çağındaki torunlarına da bakmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Emeklilerin içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulmak uzun zamandır beklediğini vurgulayan Ergün, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 yıldır intibak sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. Yaklaşık 17 yıldır emeklilere de sendika hakkı verilmesini bekliyoruz. 11 yıl önce elimizden alınan refah payı hakkımızın geri verilmesini bekliyoruz. Yaklaşık 10 yıldır TÜFE sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. 9 yıldır, 2002 yılı nda eksik ödenen zam farklarımızın iadesini bekliyoruz. 5 yıldır, 2006 yılında eksik uygulanan zam farklarını bekliyoruz. Yaklaşık 4 yıldır emeklilere de promosyon hakkı verilmesini bekliyoruz. 21 Nisan 2001 tarihinde yürürlüğe giren yasayla oluşturulan Ekonomik ve Sosyal Konsey'de temsil edilebilmeyi 10 yıldır bekliyoruz.

Emekli umutla ve sabırla bekliyor, ama hiç kimse bu gerçeği görmek istemiyor. Emeklinin ciddi sorunları var ve bu sorunlar acil çözüm bekliyor. 'Acil' diyoruz, çünkü emeklinin daha fazla bekleyecek ne sabrı kalmıştır ne de zamanı vardır Beklemekten usandık."

-"EMEKLİ UZUN VADELİ VAADE SOĞUK"-

Emeklilerin yaşları itibariyle uzun vadeli vaatlere sıcak bakamadığı dile getiren Ergün, bu gerçeği tüm siyasilerin bilmesi gerektiğini vurguladı.

En son yapılan değişikliklerle emeklilere ve yaşlılara pozitif ayrımcılık yapılması yönünde hükümlerin Anayasa'ya girdiğine dikkati çeken Ergün, bu hükümlere dayanarak, öncelikle yargı organlarında emeklilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını ve mahkemelerde bekleyen emekli dosyalarının öncelikle ele alınmasını ve mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmas ını beklediklerini kaydetti.

Bütün sorunlarının çözüm noktası olarak gördükleri parlamentonun yeni üyelerine bu çalışma döneminde başarılar dileyen Ergün, yasama süreçlerinde de emeklilere pozitif ayrımcılık yapılmasının anayasal bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Ergün, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin emekli liderlerinin ve bütün emeklilerin 30 Haziran Emekliler Günü kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber