Merkezi vaaz sistemi sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Görmez imamlara seslenerek ?Riskli bir iş yapıyoruz. Mesleğine aşık olmayan başka iş arasın? dedi. Görmez, 28 Şubat'ın ürünü olan merkezi sistemle vaaz uygulamasına da son vereceklerini açıkladı.

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 28 Şubat süreciyle hız kazanan merkezi vaaz sistemine son vereceklerine açıkladı. Görmez, camilerde vaazların merkezi sistem yerine mihraptan yapılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini belirterek, ?'Bütün merkezi sistemin kablolarını keseceğim'' dedi. Bursa kent merkezi ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Görmez, din görevlilerinin sıradan bir devlet memuru olmadığını dile getirerek, ?Öyle bir iş yapıyoruz ki gönül bağıyla bağlı olmayan, işini sevmeyen bir arkadaşımızın bu işte muvaffak olması mümkün değildir. Mesleğimize aşık olmak zorundayız. Çünkü bu meslek sadece aşkla yapılır başka bir şeyle yapılmaz. Sıradan görüp, butik bir hizmete dönüştürdüğünüz an, kendinize başka bir görev arayın. Mesleğimizin taşıdığı risk başka hiçbir meslekte yoktur. Yaptığımız işin riskleri aynı zamanda bütün ahiret hayatımızı ilgilendiriyor'' diye konuştu.

İmamlar yeni döneme hazır olsun

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son dönemde yaptıkları çalışmayla camilerde mihrabı teslim ettikleri din görevlilerine, artık kürsüyü de teslim etmek istediklerini bildirdi. ?Bütün merkezi sistemin kablolarını keseceğim. Onları ortadan kaldıracağız'' diyen Görmez, ?Her arkadaşımız kürsüye geçip hangi konuyu işleyecekse o konuda ayetler, hadisler bilecek ve anlatacak. Buna hazır olunuz'' dedi. Merkezi sistemle konuşmaların bir yerden başka yere teknolojik imkanlarla yayılmasına karşı olduklarını ifade eden Görmez, ? Zaman zaman da cızırtılı seslerle insanları bizi dinlemeye mahkum etmeye hakkımız yok. Bunun için bugünden itibaren ben dahil hepimiz talebe olmaya, dersimizi çalışmaya hazır olacağız'' dedi. Yaz Kur'an kurslarına da değinen Görmez, milletin geleceği için bu kursların büyük önem taşıdığını ifade etti. Görmez, din görevlilerine kurslarla ilgili şu uyarılarda bulundu: ?Size gelen her çocuğu misafir kabul ederek, onunla dost, arkadaş olarak, manevi hayatını, kimliğini, kişiliğini sevgiyle, muhabbetle Allah sevgisiyle Resul Allah muhabbetiyle yoğurmak imkanına hepiniz sahipsiniz. İstirham ediyorum, bize teslim edilecek bütün çocuklarımızla dost ve arkadaş olun. Onların dünyalarına girin. Zaman zaman onlarla oynayalım'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber