Yeni diye getirilen mamografi cihazları ikinci el çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2011 10:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'da mali polisin aldığı bir ihbar sonucu başlatılan operasyonda Danimarka'dan "Kullanılmamış" olarak getirildiği beyan edilen ikinci el 3 adet mamografi cihazı ile bir X Ray cihazı ele geçirildi. Mamografi cihazlarının piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu ve özel bir hastaneye satılmak üzere olduğu belirtildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda alınan ihbar değerlendirilerek Ataşehir'de bir kamyona baskın yapıldı. Alınan ihbarda ikinci el tıbbi cihazların Türkiye'ye getirildiği belirtilmişti. Polisin araçta yaptığı aramalarda General Elektrik 200D, Sectra Micro Dose ve Siemens 300 Nova marka 3 adet mamografi cihazı ele geçirildi. Ayrıca güvenlik amaçlı kullanılan bir X Ray cihazı da ele geçiren polis malzemelere el koydu. Meme kanseri teşhis ve tedavisinde kullanılan cihazların hangi hastaneye satılacağı konusunda inceleme yapıldığı ve hastane yetkililerin bundan haberdar olup olmadıkları araştırılıyor.

Cihazların Danimarka'dan Türkiye'ye getirildiği ve sıfır cihazlar olarak beyan edildikleri ortaya çıktı. Eski cihazların ayrıca kalite belgesi olarak CE formatında bulunmadığı belirtildi. Cihazlarla ilgili bir kamyon şoförünün gözaltına alındığı ve ifadesinin alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber