Erdoğan'dan yemin etmeyen vekillere: Tükürdüklerini yalayacaklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2011 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan sert konuştu: Bunların mantığı bu. "Arkadaşlarımız yemin etmedikçe 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz' dediler. Bu sözü unutmayın. Bak açık söylüyorum; bu tükürdüklerini yalayacaklar"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekirse 4 yıl yemin etmeyiz" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Tükürdüklerini yalayacaklar" diyerek yanıt verdi. Erdoğan CHP'nin kılavuzunun olmadığını belirterek "Gidip bizi Yunanistan'da Sosyalist Enternasyonel'e şikayet etmekle bir şey elde edemezsin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay deprem felaketi yaşanan Kütahya'nın Simav ilçesinde depremzedelere hitap etti. TBMM'deki yemin ve boykot krizine göndermelerde bulunan Erdoğan, devleti, bayrağı, bu ülkeyi sevmeyenlere karşı dik duracaklarını söyledi. "Başka arayış içerisinde olanlar kendi kararlarını kendi versinler" diyen Erdoğan demokrasi, özgürlükler ve insana saygı için kimsenin demokrasinin yerinin meclis olduğu çizgisinden sapmaması gerektiğini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu:

"Millet size görev verdi. Git mecliste çalış dedi. Sokaklarda git de yaygara yap demedi. Şimdi geleceksin orada üç aylık parayı alacaksın maaşı. Bu maaşı ne karşılığında alıyorsun. Ya çalışmayana para var mı? Çalışma yeri neresi Meclis. Sana helal para gerekiyorsa geleceksin yerini alacaksın orada çalışacaksın. Neymiş başbakan bize yardımcı olsun. Başbakan sana niye yardımcı olsun. Bu ülke bir hukuk devleti. Siz bu işin olmayacağını bile bile bunu yaptınız. Yasaları delmek için bunu yaptınız. Zannettiniz geçmişte bir iki kişiye yapılan bize de yapılır. Yargı böyle bir karara evet demedi. O zaman yapmanız gereken şey gelip o yemini yapacaksınız. Hukuk nasıl çalışıyorsa değerli arkadaşlar öyle çalışacak. Gelmemeleri meclisin çalışmasını engellemez dedim. Ama bunların akıl hocaları da yanlış, kendileri de yanlış."

-BUNUN YERİ BURASI YUNANİSTAN DEĞİL-

Erdoğan CHP'nin "biz olmazsak meclis çalışmaz" iddialarına yönelik verdiği "çalışır" yanıtını Kütahya'da da yineledi. Anayasa'nın ve yasaların iktidara bu konuda yetki verdiğini hatırlatan Erdoğan "Biz çalışmazsak o zaman bize millet "ya size yüzde 50'yi boşa mı verdik' der. Siz daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz, bizim hakkımızı nasıl savunacaksın der. Onun için biz parlamentoya gelenlerle yolumuza devam ediyoruz. Yarın seçim yapacağız" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonel'in Yunanistan'daki toplantısında yaptığı konuşmaya da işaret ederek "Gidip Yunanistan'da Sosyalist Enternasyonal'e bizi şikayet ekmekle bir şey elde edemezsin. Burası bunun yeri Yunanistan değil. Şurası burası değil. Türk milletinden oy alacaksın gidip sosyalist Enternasyonel'e şikayet edeceksin. Bunların mantığı bu. "Arkadaşlarımız yemin etmedikçe 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz' dediler. Bu sözü unutmayın. Bak açık söylüyorum; bu tükürdüklerini yalayacaklar" diye konuştu.

-BEN KILIÇDAROĞLU DEĞİLİM-

Erdoğan, Simav'da depremzedelere hitap ettiği konuşmasında ayrıca yeni konut müjdesi de verdi. Erdoğan, Simav'ın deprem bölgesi olarak kabul edildiğini bu sebeple 8.5 şiddetindeki depreme dahi dayanıklı yeni konutlar yapılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca il olmak istediklerini söyleyen Simavlılar'a "Ben Kılıçdaroğlu değilim. Ben dürüst olmak zorundayım. Bütün mesele bir ilde yapılması gereken neyse onun yapılmasıdır" yanıtını verdi

ARTÇI DEPREM OLDU

İkindi ezanı okunması sebebiyle Başbakan Erdoğan konuşmasına kısa bir süre ara verdi. Ezan okunurken verilen arada artçı deprem oldu. Depremi Başbakan Erdoğan'ın da hissettiği gözlerden kaçmadı. Ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, "Yatırımlarla zemin etütler konusunda bütün incelemeler yapılacak ve adımlar da ona göre atılacak. Okullarımız ve konutlarımız böyle bir noktada olacak. Burada bir güzellik var. Seracılık. Ben siz değerli kardeşlerime ricada bulanaca e getirip de kaliteden de taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlar buğım. Ne olur Simav'ın şu ova görüntüsüne sakın beton yığınlarını indirmeyin. Sakın indirmeyin. Bu deprem felaketinde sıkıntını altında o da yatıyor. O zeminler biz sert zeminler bereketsiz zeminlerdir. Biz sert zeminlere bu yapılanmaları yapacak olursak, oralar da bize tarımda farklı bereketi lütfedecek. Adımlarımızı buna göre atalım. Dikkat edelim" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber