5'i general, 6 subay tutuklandı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinci Balyoz davasında haklarındaki yakalama kararı nedeniyle adliyeye gelen 6 muvazzaf subay tutuklandı.

İkinci balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan 5'i general, 6 sanık tutuklandı


İkinci Baloz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 kişiden 6'sı hakim karşısına çıktı. Sanıkların yakalama kararına yaptıkları itiraz ise üst mahkeme tarafından reddedildi.İddianamenin kabulü ile birlikte Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Güngör Nedim Kurubaş, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğul, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tuğgeneral Mehmet Eldem ve Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk ve Albay Mehmet Örgen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yakalama kararı çıkarılan askerlerden Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk ve Albay Mehmet Örgen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklara tutuklama kararlarının yüzlerine okunması bekleniyor. Kimlik tespitleri yapılan sanıklara karara karşı diyecekleri soruldu. Duruşma devam ediyor.

Bu arada sanıkların yakalama kararına yaptıkları itiraz da karara bağlandı. Talebi değerlendiren bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber