İşverenlerin yüzde 42'si 3. çeyrekte çalışan sayısını artıracak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Özel İstihdam Bürosu Manpower'ın İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, Türkiye'deki işverenlerin yüzde 42'si 3. çeyrekte çalışan sayısını artıracağını beyan etti, Türkiye'den 1.051 işverenle yapılan görüşme sonuçlarına göre, işverenlerin yüzde 42'si yılın üçüncü çeyreğinde çalışan sayısını arttıracağını öngörürken, yüzde 7'si azaltacağını, yüzde 49'u ise bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor. Buna göre Net İstihdam Görünümü ise yüzde 35 olarak bildirildi.

Net İstihdam Görünümü'nün, toplam istihdamda artış öngören işverenlerin yüzdesinden, önümüzdeki çeyrekte işyerlerinde istihdam düşüşü bekleyen işverenlerin çıkarılarak hesaplandığı belirtilen raporda bu oranın bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında istikrarlı bir görünümde kaldığı bildirildi.

Araştırmaya göre, yılın ilk çeyreğinde yüzde 27 olan Net İstihdam Görünümü, ikinci çeyrekte yüzde 34, üçüncü çeyrekte ise yüzde 35 olarak olarak gerçekleşti.

Bölgesel karşılaştırmalar dikkate alındığında, araştırmadaki beş bölgenin tümünde işverenlerin gelecek çeyrek için olumlu işe alım faaliyeti tahmininde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber