Yemin krizinde düğüm çözülüyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2011 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti ve CHP grup başkanvekilleri ile bir araya geldi. Çiçek'in görüşmeden ayrılmasının ardından AK Parti ve CHP heyetleri başbaşa görüştü. Görüşmeden çıkan CHP'li Akif Hamzaçebi, ''Sanıyorum en geç pazartesi net bir tablo ortaya çıkmış olacak'' diye konuştu.

ANKARA - Yemin krizinin çözümü için gün boyu Meclis'te devam eden görüşme trafiğinin ardından akşam saatlerinde sürpriz bir buluşma yaşandı. AK Parti ve CHP grubu temsilcileri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamında bir araya geldi.

TBMM Başkanı Çiçek'in makamındaki görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den ise Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Tekirdağ Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Aydın Ayaydın katıldı.

AK Parti ve CHP temsilcilerinin saat 19.00'da başlayan görüşmeden bir süre sonra, Çiçek bir programı nedeniyle TBMM'den ayrıldı. AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerini toplantısı ise saat 20.00'de sona erdi.

Öcalan'dan BDP'ye yemin mesajı

Öcalan, BDP'ye hükümetle uzlaşması için mesaj gönderdi.

Abdullah Öcalan, avukatları ile yaptığı görüşmede Meclis'i boykot ederek yemin etmeyen BDP milletvekillerine mesaj gönderdi.

Öcalan, yemin krizinin nasıl sonuçlanacağını bilmediğini ancak BDP'nin hükümetle bir mutabakata vararak yemin edebileceğini söyledi.

Mutabakatın bir protokole bağlanmasını gerektiğini söyleyen Öcalan, Hatip Dicle'nin ve diğer beş tutuklu vekilin serbest bırakılması gibi hususlar eklenebileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber