Van'dan okumak için geldi, Türkiye birincisi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2011 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarını okutabilmek için Van'dan Adana'ya gelen Kayagüney ailesinin kızları Altın Çocuk Okuma Salonu'nda hazırlandığı Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı.Adana'da Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden göç eden vatandaşların bulunduğu mahallelerde açılan Altın Çocuk Okuma Salonları'nın başarısı dikkat çekiyor.Taş atan çocukların ellerin kalem veren okuma salonları bu sefer Türkiye birincisi çıkardı. Uçak Mahallesi'nde Milli Mensucat İlköğretim Okulu'nda okuyan Zeynep Kayagüney, 3 yıldır Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Altın Çocuk Okuma Salonu'nda hazırlandığı SBS sınavlarının ilkinde 478 puan almış. 7. sınıflar SBS'de 492 puanla başarı grafiğini daha da yukarılara çıkaran Kayagüney, 8. sınıfta ise tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puanla Türkiye birinciliğine ortak olmaya başardı.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Okuma salonunun özel dershanelerden farkının olmadığını aktaran Kayagüney, öğretmenlerin ilgi ve alakalarının başka yerlerden çok daha sıcak ve samimi olduğunu belirtti. Fen Lisesi'ne gitmek isteyen Zeynep, tıp fakültesine gidip iyi bir doktor olmak istiyor. Maddi imkanları olmadığı için dershaneye gidemeyen arkadaşlarına da seslenen Zeynep Kayagüney, "Paramız yok, biz okuyamayız diye düşünmesinler. Hiçbir tereddüde kapılmadan buralara gelebilirler. Okuma salonuna gelin hayaliniz gerçekleşsin. Ben başardım sizde başarabilirsiniz." diyerek çağrıda bulundu.

ÇOCUKLARLA BİZDEN İYİ İLGİLENİYORLAR

Van'ın Erciş ilçesinden 7 çocuğunu okutmak için Adana'ya göç eden baba İzzet Kayagüney ise kızının başarısından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Kızının Altın Çocuk Okuma Salonu'na gitmek istediğinde küçük bir tereddüt yaşadığını anlatan baba Kayagüney, "Birkaç yere sordum çok iyi şeyler söyledi. Sonra kendim gelip gördüğümde gönül rahatlığıyla kızımı gönderdim. İki kızımı da buraya gönderiyorum. Öğretmenlerimizden Allah razı olsun bizden iyi ilgileniyorlar çocuklarla. Kızımın büyük bir başarı göstererek tam puan alarak beni öğretmenlerine mahçup etmedi. İnşallah hayalindeki doktorluğu kazanır ve millete faydalı olur." diye konuştu.

2 BİN 400 ÖĞRENCİNİN UMUDU

Adana'da ilk olarak iki yerde açılan okuma salonlarının sayısı 13'e ulaşmış durumda. 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan 2 bin 400 öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı okuma salonlarının başarısı yüzde 78. Fakir mahallelerde hizmet veren salonlarını aileler bir umut olarak görüyor. Daha önceleri polise taş atan bir çok çocuğu sokaklardan alarak ellerine taş yerine kalem veren okuma salonları, çocuklarını terör örgütünün kullanmasını istemeyen ileler içinde bir umut olmuş durumda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber