11 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün Bulgaristan programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov tarafından Aleksander Nevski Meydanı'nda resmi törenle karşılanacak. Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak olan Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Pırvanov ile baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile de görüşecek olan Gül, Türkiye-Bulgaristan İş Forumu'nda iş adamlarına hitap edecek. Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ve Bulgaristan Meclis Başkanı Tsetska Tsaçeva ile görüşecek olan

Gül, Bulgaristan Parlamentosu Türk-Bulgar Dostluk Grubu Başkanı Ramadan Atalay'ı kabul edecek. Gül, Pırvanov tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 10.30'da MHP Genel Başkan Yardımcıları Reşat Doğru ile Mustafa Erdem'i, saat 11.20'de eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli'yi, saat 12.00'da eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'i ayrı ayrı kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 15.00'da 61'inci Hükümetin programı görüşülecek. Siyasi parti grupları adına yapılacak konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştirilere cevap verecek.

Bakanların faaliyetleri

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 11.00'da Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul edecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 13.00'da Ulaştırma Bakanlığı DLH Konferans Salonu'nda Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat yapım sözleşmesini imzalayacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Srebrenitsa katliamının 16. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törenin ardından Saraybosna'ya geçerek, Bosna-Hersek'in merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret edecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu, İran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti ve CHP heyeti, yemin krizinin çözümüne ilişkin saat 10.00'da TBMM'de ikinci kez biraraya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, saat 14.00'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek.

- Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komiseri Stefan Füle, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek, Füle ziyaret kapsamında Ankara ve İstanbul'da çeşitli temaslarda bulunacak.

- TSK Mehmetçik Vakfı, saat 14.30'da ''kültür gezileri''ni Anıtkabir ziyareti ile başlatacak.

- Türkiye Adalet Akademisi'nin Kosova Cumhuriyeti Yargıçlar Okulu ile yürüteceği Adli Eğitim İşbirliği Programı'nın açılışı, saat 10.30'da yapılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara İş Teftiş Grup Başkanlığı tarafından saat 16.00'da Konya Ticaret Odası'nda (KTO) Yeni Teftiş Anlayışı ve Projelendirilmiş Teftişler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası, saat 10.00'da Mayıs ayı ödemeler dengesi istatistiklerini yayımlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Futbolda şike soruşturması kapsamında gelişmeler takip ediliyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak, Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarıyla saat 14.00'de bir araya gelecek, yönetim daha sonra saat 16.00'da toplantı yapacak.

- A Milli Basketbol Takımı, 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını saat 11.00'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdürüyor.

- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Fenerbahçe Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nde sabah saatlerinde yapacağı antrenmanın ardından otobüsle İstanbul'a hareket edecek.

- Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor.

İHA

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Bulgaristan'a resmi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov tarafından törenle karşılanacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'i Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda kabul edecek. (11.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanlığı DLH Konferans Salonu'nda Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat yapım sözleşmesini imzalayacak. (13.00)

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, MHP Genel Başkan Yardımcıları Reşat Doğru ve Mustafa Erdem'i Meclis'te ayrı ayrı kabul edecek. (10.30/11.20/12.00)

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i Meclis'te ziyaret edecek. (14.00)

AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri, yemin krizini görüşmek için ikinci kez bir araya gelecek. (10.00)

TBMM'de hükümet programı üzerine konuşmalar yapılacak. (15.00)

AVRASYA FEED

Dünya Bankası (DB) Başkanı Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Justin Yifu Lin, Taşkent'te Türkiye ekonomisini övdü.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in söylediği Blueberry Hill şarkısının remixi yapılınca internette 2 milyon tıklama aldı.

SPOR

Futbolda şike soruşturması kapsamında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF eski yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl ve Ankaragücü kalecisi Serdar Kulbilge'nin gözaltına alınması ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbolda şike soruşturması ile ilgili kulüpler birliği vakfı üyeleri ile bir araya gelecek. Kurul daha sonra kendi yöneticileriyle toplantı yapacak.

İşitme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası bugün başlıyor.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber