Ömer Dinçer'den M. İnce'ye intihal cevabı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2011 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, profesörlüğünün de öğretim üyeliğinin geri alınmadığını belirterek, ''Bunlar (CHP) kendilerince o kadar dürüstler ki kendi kitabımdan aldığım bilgileri intihal yaptığım iddiasıyla dile getirirler'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 61. Hükümet'in programıyla ilgili görüşmeler sırasında, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in ardından ''sataşma'' gerekçesiyle söz aldı.

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Nisan bildirisini ''muhtıra'' olarak kabul etmemesine rağmen Ömer Çelik'in bunu ''muhtıra'' olarak kabul ettiğini söyledi.

''Korsan yayın yapıyorsunuz sözünü geri alın, çünkü korsan yayını intihalciler yapar, bizde intihalci yok. Sağınıza solunuza bakın, intihalci görürsünüz'' diyen İnce, ''Motora binmekle kürsüde konuşmak aynı şey değil'' diye konuştu.

İnce, ''9 yıldır bu parlamentoda defalarca gündeme getirmemize rağmen hepsini reddedeceksiniz, 28 Şubatçılardan hesap sormayacaksınız, 12 Eylülcülerin maaşına zam yapacaksınız, 27 Nisanı muhtıra olarak kabul etmeyeceksiniz, bizi de 'darbeci' yapacaksınız. Onun gereklerini 23. dönem parlamentosunda yapmıştık. Sanıyorum ki 24. dönem parlamentosunda çok daha sert yapacağız bunu'' dedi.

İnce'nin konuşması üzerine söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şunları kaydetti:

''Burada benden önce konuşan arkadaş ve etrafındakiler o kadar dürüsttürler ki kendisinden 4-5 yıl sonra çıkan kitaptan alıntı yaptığım için beni intihal ile suçlarlar. Bunlar kendilerince o kadar dürüstler ki kendi kitabımdan aldığım bilgileri intihal yaptığım iddiasıyla dile getirirler. Benim profesörlüğüm de öğretim üyeliğim de alınmadı. Bunun bir kurgu olduğunu, bugün kendi arkadaşlarının yaptığı bir senaryo icabı gerçekleştirildiğini, bu senaryo sahiplerinin de bugün hesap vermekte olduğunu unutarak gelip burada konuşma cesaretini gösteriyorlar. Aslında insanların önce ne söyleyeceklerini değil önce ne duyacaklarını düşünmeleri gerekir. Utanmadan gelip burada hala bunları konuşuyor olmalarına hayret ediyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber