Cezaevi Müdürü ve 2 gardiyan tutuklandı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2011 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü ile 2 gardiyan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ''rüşvet alma, vermek ve aracılık etme, görevi kötüye kullanma ve cezaevine dışarıdan malzeme sokulmasına göz yumma'' suçlamalarıyla 2 gün önce gözaltına aldığı Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdülkadir Ö. ile gardiyanlar Ali Ö, Mustafa İ, Yasin E. ve Kemal Ö, mahkum yakınları Mehmet Ali M. ve Mahmut M. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.

Gardiyan Yasin E, Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken diğer 6 zanlı tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdülkadir Ö. ile gardiyanlar Ali Ö. ve Kemal Ö, tutuklanırken Mustafa İ. kefaletle serbest bırakıldı.

Mahkum yakınları Mehmet Ali M. ve Mahmut M'nin nöbetçi mahkemedeki işlemleri sürüyor.


Bursa'da örgütlü suç operasyonu kapsamında gözaltına alınan Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi ile birlikte 4 gardiyan adliyeye sevk edildi. Cezaevi müdürü ve 4 gardiyanın, mahkumları yakınları ile görüş günleri dışında yüz yüze ve telefonla görüştürerek menfaat temin ettikleri iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonda göz altına alınan cezaevi müdürü ve 4 gardiyan "rüşvet almak vermek, aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak, infaz kurumu ve cezaevine dışarıdan yasak eşya (iletişim araçları, cep telefonu, flaş bellek, sim kart) sokmak ve buna aracılık etmek"le suçlanıyor.

FLAS BELLEKLE HAPİSTEN ŞİRKETE TALİMAT GÖNDERMİŞ

Zanlılar Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi'nin aracılığıyla mahkum yakınlarını cezaevine alarak görüş günleri dışında görüştürdükleri iddia edildi. Mahkum yakınları Mehmet Ali M. ile Mahmut M.'nin daha önce eroin suçundan tutuklanan ağabeyleri İbrahim Halil M. İle görüştükleri belirlendi. Ayrıca tutuklu bulunan İbrahim Halil M.'nin kardeşleri tarafından getirilen flash bellekler ile kendilerine ait olan lojistik firması hakkında talimatlar gönderdiği tespit edildi. Cezaevi müdürü ve 4 gardiyan bu mahkum yakınları ve tutuklu bulunan ağabeylerini birbirleri ile kanunsuz görüştürerek menfaat temin ettikleri iddia ediliyor.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi'nin yanı sıra gardiyan baş memurlar Ali Ö. ve Mustafa İ. ile diğer gardiyanlar Yasin A., Kemal Ö., sorgularının ardından adli mercilere sevk edildi.

Mahkum yakınları Mehmet Ali M. İle Mahmut M. İ. ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber