Siyasilerden 13 şehit yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2011 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül: Sorunlarım çözümü yönündeki gayretler, terör örgütünü rahatsız ediyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu hain saldırıyı şiddetle tel'in ediyorum. Ülkemizde hak ve özgürlüklerin genişlediği, barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, terör örgütü hain eylemleriyle amacını ve kalleş yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye'nin gelişmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve sorunların aşılması konusunda gösterilen iyi niyetli gayretler, terör örgütünü rahatsız etmektedir. Ancak, kan dökerek, insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacağını düşünenler, büyük bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır." dedi.


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan çatışmalarda 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili BDP'den açıklama yapıldı.

BDP Grup Başkan Vekili ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, olayı basından duyduğunu ve çok çok üzgün olduğunu söyledi. Demirtaş, "Her şeyden önce çok çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye'de bugüne kadar bu mesele yüzünden, bu sorumsuzluk yüzünden yaşanan çatışmalarda yitirdiğimiz her genç bu ülkenin değerleridir. Ortak paydası ve ortak acısıdır." dedi.

Siyasetin çözüm bulamaması, siyasetin cesaretsizliğinin bedelini bugün gençler ödediğini savunan Demirtaş, "Çok acı bir durumdur, bütün bunlarda, olup bitenlerde, Türkiye'de bugün siyaset kanallarından çözüm üretmek yerine siyaset kanallarını çözümsüzlüğe iterek, çözümsüzlük politikalarını üretenler, başka siyasetçiler en büyük sorumludur." ifadesini kullandı.

Bunun son acı olmasını umut ettiğini dile getiren Demirtaş şunları söyledi: "Umut ediyorum bu yaşanan son acı olur. Umut ediyorum siyasetçiler, Meclis başta olmak üzere bu sorunların çözümü konusunda, ülkelere barış getirmeleri konusunda sorumluluk üstlenir, bu hepimizin boynunun borcudur. Bu bütün Türkiye'nin vermesi gereken bir sözdür. Her bir acı olay bunu bir kez daha teyit ediyor. Son derece üzgün olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bunu bizim yürüttüğümüz süreçle doğrudan ya da dolayı bir bağlantı kurmamak gerekir. Bunu doğru bulmuyorum. Biz çözüm arayışlarını bu tür acılar yaşanmasın diye sürdürüyoruz."


Kılıçdaroğlu'dan 13 şehit için sert mesaj

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki çatışmada 13 şehit haberiyle ilgili tepkisini yayınladığı bir mesajla ortaya koydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yayımladığı mesajda, ''Terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Israrla belirttiğimiz gibi, başta anamuhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve kamuoyu AKP'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir'' ifadesini kullandı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin olarak, ?Bir taraftan demokrasi, bir taraftan barış ve özgürlük ama öbür tarafta da kan, kin ve vahşet... Artık herkesin safını iyi belirlemesi lazım. Ya demokrasiden yana olacağız ya da bu türlü kan ve kin kusanlarla beraber olacağız? dedi.

Çiçek, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısını değerlendirdi.

?Böyle vahşi bir olayı, bugün bu vesileyle öğrenmiş olduk? diyen Çiçek, Türkiye'nin bir terör belası bulunduğunu söyledi. Cemil Çiçek, ?Bir taraftan demokrasi, bir taraftan barış ve özgürlük ama öbür tarafta da kan, kin ve vahşet... Artık herkesin safını iyi belirlemesi lazım. Ya demokrasiden yana olacağız ya da bu türlü kan ve kin kusanlarla beraber olacağız? diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunan Çiçek, şöyle devam etti:

?Milletimizin, hepimizin başı sağolsun. Temenni ederim ki bu son üzücü olay olsun ama maalesef Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, bölgesinde söz sahibi oldukça bundan rahatsız olanlar var. Bu rahatsız olanların kullandığı en uygun enstrüman da terör örgütüdür. Hep ifade ettim ki bu terör örgütü, hiçbir zaman Kürt vatandaşlarımızı o bölgenin insanlarını temsil etmiyor. Bunlar uluslararası güçlerin menfaatine hizmet eden, onun için kan döken, kin kusan, bir vahşet örgütü. Bunu artık hepimizin, herkesin çok daha iyi anlaması lazım. Herkesin de safını bu manada çok daha iyi netleştirmesi gerekiyor. Zannediyorum bu konu ile ilgili çok yönlü değerlendirme yapılıyor, yapılacak.?

Çiçek, bir gazetecinin, ?Bugün BDP'liler ile görüşme vardı. Bir uzlaşma sağlanamadı ama yemin edilebilir gibi mesajlar da veriliyordu? sözleri üzerine, ?Herkesin olup bitenlerden ders çıkarması ve nasıl kullanıldığını herkesin çok iyi anlaması lazım. Bu gelişmelerden hiç kimse fayda umamaz. Bu gelişmelerden bu topraklarda yaşayan 74 milyon insanın menfaati olamaz? şeklinde konuştu.

Bu tip eylemlerin başkasının menfaatine hizmet ettiğini vurgulayan Çiçek, ?İnşallah aklına başına almayanlar varsa o manada bu son üzücü olay herkesin aklına başına getirir ve safını tercih eder. Ya demokrasiden yana haktan hukuktan yana olacak ya da kan ve kin kusan tarafta olacak? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber