İnsan haklarına duyarlılığından dolayı Rektör Canoruç'a teşekkür ziyareti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği İnsan Hakları Kurulu (İİHK) üyeleri, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İİHK, gelen şikayetler ve başvurular üzerine geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servis girişiyle, üniversitesinin idari bölümlerine kurulan turnike sistemlerinden alınan giriş ücretlerinin insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle yapılan başvurular üzerine çalışma başlatmıştı. Kamuoyunda tartışmalara sebep olan uygulama üzerine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'u geçtiğimiz hafta ziyaret eden İl İnsan Hakları Kurulu Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri, uygulamanın bir insan hakkı ihlali olduğunu iletmişti.

Yapılan görüşmenin ardından acil servise girişte alınan ücret uygulamasına son verilirken, idari bölümlere ise ücret yerine kimlik bırakılmak şartıyla geçişlere yeni bir düzenleme getirildi. Yapılan yeni düzenlemenin ardından komisyon üyeleri, Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'u ziyaret ederek, gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Halkın hizmetinde olduklarını belirten Rektör Canoruç, Diyarbakır halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber