PTT'nin motosikletli kuryeleri eylemde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2011 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'de bir taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 86 motosikletli kurye maaşlarını düzenli alamadıkları için eylem yaptı.

Motosikletleriyle Unkapanı'ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplanan grup, kontak kapatarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

" YA PARAMIZI ALIYORUZ YA ALIYORUZ. BAŞKA ÇARESİ YOK "

Üç aydan bu yana yeni bir taşeron firmaya bağlı olarak çalıştıklarını kaydeden Raif Demirezen amaçlarının maaşlarını zamanında almak ve seslerini duyurmak olduğunu belirtti. Demirezen, Bin 150 lira maaşla çalıştıklarını, benzin ve bakım masrafı sonrası ellerine asgari ücret kadar para kaldığını kaydetti. Demirezen, "Taşeron firmada üç senedir çalışmaktayım. Üç yıldır paramızı düzenli alamıyoruz ve buna hiçbir yetkili tepki vermedi. Ne bize döndü ne de bize cevap verdi. Şu anki amacımız paramızı almak " diye konuştu. Aldıkları maaşla motosikletin benzin parası ve bakım masraflarını karşıladıklarını kaydeden Demirezen, "Çünkü biz paramızı aldığımız takdirde benzin alıyoruz. Motorların bakımını biz yaptırabildiğimiz zaman dağıtıma çıkabiliyoruz. Postane bize evrakları dağıtın diyor ama benzin yok o zaman ceza yazarım diyor. Bu cezaları da biz ödüyoruz. İstanbul'un bütün postasını pasaport ve ruhsatlarını da biz götürüyoruz " diye konuştu. Demirezen "Bugün kontakları kapattık. Ya paramızı alıyoruz ya alıyoruz. Başka çaresi yok. Korkumuz tekrar ceza yemek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz çünkü akıl danışacağımız kimse yok. Biz brüt bir milyar maaşımızı alamıyoruz" şeklinde konuştu.

"İŞTEN ÇIKARIRIZ TEHDİDİYLE ÇALIŞTIRIYORLAR"

Emre Yılmaz ise, " İlk başladığımızdan beri bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bundan önceki firma da aynı sıkıntılar içerisindeydi. Biz maaşımızı düzgün alamıyoruz en büyük sıkıntımız mmaşımızı gününde alamıyoruz. Şimdi artık taksit taksit almaya başladık artık çocuk oyuncağına çevirdiler ve şurada sadece üç tane merkez olarak bulunuyoruz.Burada olmayan dört beş tane merkezimiz daha var. Onlar da baskı ve sindirme yöntemiyle adamları dağıtıma çıkarıyorlar.İşten çıkarırız tehdidiyle çalıştırıyorlar. Borcumuzu ödeyemiyoruz. Kirasını ödeyemeyen arkadaşlar var.Artık ev sahipleri de bize inanmıyor.Biz paramızı tam alamıyoruz bundan şikayetçiyiz. Hedefimiz sadece paramızın gününde yatması. Bizim postane bakımından hiçbir şikayetimiz yok ; postanenin de bizden bir şikayeti yok; ama paramızı alamadığımız için biz sıkıntıya giriyoruz" ifadesini kullandı.

" 'YA ÇALIŞIRSINIZ YA ÇALIŞMAZSINIZ ' DİYORLAR"

Protestoya katılarak kontak kapatan Zekeriya Taşoğlu ise, bundan önce bağlı oldukları taşeron firmanın da kendilerine aynı sıkıntıyı yaşattığına dikkat çekti. Taşoğlu, "Bu sorunları yaşamamak adına Başmüdürlük tarafından bu firmayla anlaşıldı. Biz bur sorunları yaşamatız dedik ama yağmurdan kaçarken, doluya tutulduk" dedi. Taşoğlu, başmüdürlüğün kendi paralarını işlettiğini iddia etti.

Erdal Korkmaz da, " Biz sözde postanede çalışıyoruz ; ama postacıdan başka herşeye benziyoruz biz. Böyle olmaması gerekir; biz resmi bir kurumda çalışıyoruz. Bizim bu sıkıntıları çekmememiz gerekiyor " şeklinde konuştu.

Protestocu grup eylemlerinin ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber