Şeker hastalarına stres ve sigara uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2011 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Uzmanlar, şeker hastalarının yazın mutlaka çorap giymesi gerektiğini belirterek, stres ve sigaradan da uzak durulmasını tavsiye etti.

Birçok hastalıkla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenleyen Osmangazi Belediyesi, 'sağlıklı toplum' hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Diyabet ile Barışmak' seminerinde, Doç. Dr. Sedat Demir, katılımcılara diyabet hastalığını anlattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde; diyabet hastalığının sebepleri, belirtileri, tedavi süreci ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi.

"STRESTEN UZAK DURUN"

Demir, diyabet hastalarının özellikle bazı konularda hassas davranması gerektiğini söyledi. Doktorun önerdiği ilaç veya insülin tedavisi ile diyete aynen uygulaması gerektiğinin altını çizen Demir, stresten ve sigaradan da uzak durulmasını istedi. Yaz sıcaklarının arttığı şu günlerde hastaların mutlaka çorap giymesi gerektiğini vurgulayan Demir, ayakların her gün ılık sabunlu suyla yıkanmasını da önerdi. Demir, "Bunlara dikkat edildiği takdirde hastalarımız hastalık sürecini daha rahat geçireceklerdir.

Bu noktada doktorunuzla hareket etmeli ve onun verdiği ilaçlar dışında başka ilaç kullanmamalısınız" dedi.

Seminerde Demir'in yanı sıra uzmanlarda diyabet ve diyabetle yaşama yöntemlerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber